Princess: Táncok bűvöletében

Vannak zenekarok, amelyeknek nincs szükségük reklámra, hanghordozóik nélküle is az eladási lista élmezőnyében tanyáznak.

Vannak zenekarok, amelyeknek nincs szükségük reklámra, hanghordozóik nélküle is az eladási lista élmezőnyében tanyáznak. A Princesst ugyan a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük zenekarnak, inkább formációnak, de az vitathatatlan, hogy közéjük tartozik, reklám nélkül is vígan megél, pedig nem rendelkezik olyan múlttal, amely indokolttá tenné ezt. A magyarázat egyszerű. A magyar közönség vevő a kuriózumokra, és az esetek nagy részében sokéves megélhetést biztosít a zenébe új színt hozott formációk, zenekarok tagjainak és a mögötte lévőknek. Magyarán, a Princess jókor lett kitalálva. Gondolom, senkinek sem újdonság, hogy a hegedűtrió megalakulásának ötlete a menedzserek fejéből pattant ki. Várható volt, hogy Vanessa Mae és a Bond-lányok sikere után Magyarországon is megjelennek a követők. Az viszont érdekes, hogy ez csak 2002-ben következett be. A Princesst Holló József és Molnár László hozta létre, A hegedű hercegnői és a Hegedűvarázs című albumokért ők feleltek. Mint arról mi is beszámoltunk, a lányok nem voltak elégedettek a készülő új anyaggal, ezért elhagyták mestereiket, és új szerzőgárdát toboroztak maguk mellé, így a harmadik korong már nem Holló és Molnár urak irányítása mellett született meg. Szerintem más okból kifolyólag következett be a szakítás, mivel nagy különbség nincs a második és harmadik album között, a Táncok bűvöletében ugyanúgy populáris, mint az előző, de ez most nem lényeges. Az album témája – ahogy a címből is kiderül – a tánc. A lemez izgalmas, egzotikus zenei világában helyet kap az erotikus tangó, a sirtaki (Mikis Theodorakis: Zorba), a palotás, a vérpezsdítő szamba, a keringő (Kék Duna Keringő), a country, a polka (Tere-Fere Polka), a spanyol cigánytánc (Bizet: Carmen), a keleti tánc (Hárem) és Weiner Leó Rókatánca is. A produkció kissé pénzszagú, ennek ellenére a Princess harmadik nekifutásra is világszínvonalú lemezt hozott össze. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?