Presser beleegyezett

ÖSSZEFOGLALÓÉszak-Amerikában kedden került forgalomba Kanye West új albuma, a Yeezus, rajta a New Slaves című szerzeménnyel. A dalban – a május 17-én bemutatott változathoz képest – nemcsak a Gyöngyhajú lány orgonaszólama hallható, hanem Kóbor János éneke is, magyarul, a végén.

ÖSSZEFOGLALÓ

Észak-Amerikában kedden került forgalomba Kanye West új albuma, a Yeezus, rajta a New Slaves című szerzeménnyel. A dalban – a május 17-én bemutatott változathoz képest – nemcsak a Gyöngyhajú lány orgonaszólama hallható, hanem Kóbor János éneke is, magyarul, a végén. A borítón feltüntették a Gyöngyhajú lány két szerzője, Presser Gábor és Adamis Anna nevét, az Omegával együtt. Az első verzió nagy felháborodást váltott ki az Omega háza táján, mivel a rapper engedély nélkül nyúlt hozzá a slágerhez.

Kedden kiderült, Kanye időközben kért engedélyt Presser Gábortól, hogy használhassa a Gyöngyhajú lányt – tudta meg az MTI a jelenleg külföldön dolgozó Presser egyik munkatársától, aki elmondta, hogy mások dalainak felhasználásakor a kiadói, jogi részletek sokszor „elkenődnek”, és megesik, hogy a szerzők csak a felvétel kiadása után hallják először az átdolgozást, de ez sem feltétlenül jogsértés.

A napokban egy újabb érdekes átdolgozás jelent meg. A Prodigy néven alkotó Albert Johnson New York-i rapper (a Mobb Deep hiphopduó tagja, semmi köze a The Prodigy együtteshez) The Alchemist producerrel adott ki albumot Albert Einstein címmel. Szerepel rajta a Breeze című dal, amely az LGT 1982-es A siker című számára épül, az eredeti magyar ének egy részlete is hallható benne – a „Hagyd, a kézjegy nem segít” című mondat ismételgetve. Ennek zenéjét szintén Presser szerezte, a szövegét Sztevanovity Dusán írta. Az MTI értesülése szerint a dal felhasználásának engedélyezéséről most tájékozódik Presser Gábor. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?