Peter Jackson befejezte A hobbit forgatását

ÖSSZEFOGLALÓWellington. Befejezte A hobbit-trilógia forgatását Peter Jackson rendező. A felvételeknek az eredeti ütemezés szerint már egy éve el kellett volna készülniük. Jackson és a Warner Bros utólag döntött úgy, hogy a tervezett két rész helyett három kerül majd a mozikba.

ÖSSZEFOGLALÓ

Wellington. Befejezte A hobbit-trilógia forgatását Peter Jackson rendező. A felvételeknek az eredeti ütemezés szerint már egy éve el kellett volna készülniük. Jackson és a Warner Bros utólag döntött úgy, hogy a tervezett két rész helyett három kerül majd a mozikba. Ezért aztán májusban a teljes stáb visszaköltözött a legendabeli Középfölde új-zélandi helyszíneire, hogy pótolja a hiányzó jeleneteket.

Jackson a forgatás vége felé közeledve Facebook-oldalát valóságos rendezői naplónak használta, rengeteg képet és videót posztolt. Egyebek között innen tudható, hogy egy hónapja búcsút vett Ian McKellentől (Gandalf) és Orlando Bloomtól (Legolas), két hete pedig befejezte a film felvételeit a Zsákos Bilbót megformáló Martin Freemannel. Már csak a törpökkel volt némi munka. „8.30-kor kezdődik a forgatás és 19.30-ig tart. Az az érzésem, hogy elhúzódik a munka. Ha hosszú nap elé nézünk, mindig azon poénkodunk a stábbal, hogy csak Jim Cameronra készítjük fel őket, amikor majd megérkezik Wellingtonba az Avatar 2 és 3 forgatására... Tulajdonképpen ez nem is vicc” – eresztett meg egy élcelődő bejegyzést az utolsó forgatási nap reggelén a rendező.

A J. R. R. Tolkien írásai alapján készült, A gyűrűk ura-trilógia előzményeit feldolgozó adaptáció első epizódjának, mely a The Hobbit: An Unexpected Journey (A hobbit – Váratlan utazás) címmel került a mozikba, 2012. november 28- án volt a világpremierje. A második részt – a Smaug pusztaságát – még idén, év végén bemutatják. A záró epizódot (Oda és vissza címmel) 2014 végére ígérik. (SITA, as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?