Pénteken jön a Csizmás Kandúr

Kassa |

<p>Izgalmas látvány, váratlan fordulatok és természetesen happy end várja a nagyérdeműt: mesével készül a kassai Thália Színház társulata.</p>

Egy kicsit a modern szappanoperák szatírája, még inkább bábszínház, de elsősorban mese a Márai Stúdióban pénteken délelőtt 10 órakor bemutatandó Csizmás Kandúr, akinek történetét először a francia író, Charles Perrault vetette papírra, majd a Grimm testvérek is megírták a maguk változatát. A kassai Thália Színházban játszandó mesét maga a rendező, Peter Cibula írta színpadra és Tóth Éva fordította. Ha sikerül a próbák jó hangulatát megőrizni, vidám kis előadást láthatnak kicsik és nagyok egyaránt. A főszerepben Madarász Mátét, Ponty Tamást és a színház két új hölgy tagját, Básti Andreát és Tóth Zsófiát láthatjuk. Külön élményt jelentenek az ötletes bábok, melyeket Viera Šebejová keltett életre és a díszlet, melyet Lejko Bertalan épített, majd Péter Krisztina dekorált.

„Örültem, hogy négy ilyen fiatalemberrel tudtam együtt dolgozni egy olyan darabban, melyben rengeteg szerepe van a báboknak. Aki játszott már bábszínházban, az tudja: a közhiedelemmel ellentétben sokkal több koncentrációt és fizikai aktivitást követel egy ilyen produkció. Úgy gondolom, ez értékes tapasztalat ezeknek a színészeknek. Olyan darabot próbáltam írni, mely nem a korábbiak másolata, így az ismerteken kívül olyan szereplőkkel is találkozhat a néző, akik az eddigi feldolgozásokban biztos, hogy nem szerepeltek” – nyilatkozott a rendező.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?