PÁLYÁZATI FELHaVÁS

A 2002/2003-as tanév oszi szemeszterére a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Foosztálya eloreláthatólag 2002 júniusában hirdeti meg ösztöndíjpályázatát magyarországi felsooktatási intézményekben részképzésre, valamint a Balassi Bálint Intézetben magyar nyelvi, szaknye

A 2002/2003-as tanév oszi szemeszterére a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Foosztálya eloreláthatólag 2002 júniusában hirdeti meg ösztöndíjpályázatát magyarországi felsooktatási intézményekben részképzésre, valamint a Balassi Bálint Intézetben magyar nyelvi, szaknyelvi-szakmai utóképzésre, a szomszédos államokban élo magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló külföldi állampolgárságú személyek, továbbá a cseh állampolgárságú magyar nemzetiségu személyek számára.

A magyarországi részképzésre pályázni kívánóknak pályázatukhoz csatolniuk kell az alábbi mellékleteket is, melyek beszerzését célszeru még a 2001/2002-es tanév tavaszi szemeszterének szorgalmi idoszakában megkezdeniük:

a magyarországi irányító tanár és a fogadó intézmény által aláírt fogadólevél;

szüloföldi hallgatói jogviszony igazolás és a szüloföldi intézmény hozzájárulásának igazolása (jóváhagyott egyéni tanulmányi tervvel) – kivéve a már abszolvált, szakdolgozat megírása vagy tudományos kutatás céljából részképzésre pályázók (esetükben az abszolutórium kiállításáról szóló igazolás csatolandó); valamint a hallgatói jogviszonyukat a részképzés idejére megszakító hallgatók (esetükben a tanulmányok megszakításáról szóló hivatalos igazolás csatolandó);

(ha mód van rá) a szüloföldi felsooktatási intézmény hivatalos igazolása a részképzés elismertetésének lehetoségérol;

két tanári ajánlás (csak adjunktus, eloadótanár vagy professzor részérol);

az ajánláson jelenjen meg a tanár neve, az egyetem, ahol tanít, címe, telefonszáma és aláírása;

a tanár ajánlásából derüljön ki, hogy ismeri a diák részképzésen végzendo tevékenységét;

hiteles igazolás az utolsó lezárt tanulmányi év átlagáról (éves átlag) és ezen félévek indexmásolata;

folyóiratokban közölt szakmai dolgozatok, tudományos konferencián, szakmai versenyen bemutatott dolgozatok egyoldalas kivonatáról és a megszerzett oklevélrol készített fénymásolat (ennek hiányában a versenyen való részvétel igazolására szolgáló egyéb hivatalos okirat csatolandó);

magyar diákszervezeti tagság igazolása az illeto diákszervezet elnökének aláírásával és a diákszervezet pecsétjével hitelesítve;

nyelvvizsga esetén annak fénymásolata;

a magyarigazolvány 1-2. oldalának (az igazolvány számának és adatlapjának) másolata vagy a magyarigazolványra vonatkozó igénylés másolata.

A nem teljes szemeszterre pályázó hallgatók az elnyert ösztöndíjat 2002. október 1. és 2003. január 31. között vehetik igénybe.

A pályázás részletes feltételeit tartalmazó teljes pályázati kiírás hozzáférheto lesz az interneten (www. om.hu; www.agorairoda.net), továbbá az alábbi címeken, ahol az érdeklodok részletes felvilágosítást kaphatnak majd az ösztöndíjpályázatról és a pályázati adatlapról, valamint információt kérhetnek a magyarországi befogadó intézmények kiválasztásához és a kapcsolatfelvételhez:

– Révkomáromi Agora Iroda 94501 Révkomárom (Komárno), Tiszti Pavilon

Tel./Fax: +421-35-77-13-841

E-mail: [email protected]

– Pozsonyi Agora Iroda 81103 Pozsony (Bratislava), Klariská (Klarisszák u.) 7.

Tel./Fax: +421-2-544-10-411

E-mail: [email protected]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?