Palócföld, 2011/4.

<p>A „kávéházi szegleten…” rovatban: Győri László, Kántor Zsolt, Turczi István, Madár János, Papp Dénes és Debreceni Boglárka versei. Valamint: Paul Auster öt verse k. kabai loránt fordításában, s végül a nagyon fiatal Kerber Balázs versei Fűzfa Balázs bevezető soraival.</p>

A sort Szávai Attila short storyja zárja (Magyar táj, magyar mellekkel).

A Próza és vidéke rovat tartalma: Benedek Szabolcs: Delej (részlet Az ördög Budapesten című regényből), Jenei László Éberség és Marafkó László Futam-tampon című kisprózája, egy terjedelmes részlet (63–67. szakasz) Onagy Zoltán Énekek énekéből és egy Vass Norbert-novella (Hátra, le, kisütés).

A Kutatóterületben Turczi István költői nyelvéről (Horváth Kornélia dolgozata), valamint Gréczi-Zsoldos Enikő tanulmánya: Vázlatok a mikesi narráció értelmezéséhez (Mikes Kelemen halálának 250. évfordulójára).

A Találkozási pontok rovat ezúttal a lehető legbensőségesebb: Könyv, kultúra, innováció címmel a lap (egyetlen) szerkesztője, Nagy Csilla beszélget Molnár Évával, a folyóirat kiadójának, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézetnek az igazgatójával; A folyó mozgását figyelve címmel pedig a lap főszerkesztője, Mizser Attila faggatja a lap állandó munkatársát, Szávai Attilát – benne: Új Szó (!!!) és Szalon (!!!); Szávai Attila egyebek közt arról, hogy a mellékletet, melyben rendszeresen szerepelt, míg eljutott hozzá, pörköltszaftosra olvasták azok, akiket beszerzésével megbízott.

A Kép-tér rovatban rövid szöveg szolgál a lapot illusztráló Földi Gergely képeinek értelmezéséhez.

Ami marad (a Palócföld kritikai rovata): Kabdebó Lóránt A változás memóriája című Turczi István-prózaverskötetről, Dumpf András (Nyerges Gábor Ádám) Az étkezés ártalmasságáról című Parti Nagy Lajos-regényről, Balázs Géza Sławomir Shuty Bomlás (Józsa Árpád fordítása) című naplóregényéről, Szele Bálint A megkerült téma (Mendemondák) című Kovács Imre Attila-kisprózakötetről, Tóth Kinga pedig Márton László A nagyratörő című drámatrilógiájáról ír (Történelmi klisétörés avagy középkori mélylélektan címmel).

Kenéz Borbála

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?