Oviapu

Eddie Murphy hullámzó karrierjének mélypontjaként eddig a Pluto Nash című förmedvényt tisztelhettük, de a sztár legújabb mozijával már a föld magja felé fúr: az Oviapu olyan, mintha a Bölcsek kövére és a Dr. Dolittle kritikán aluli folytatásait gyúrták volna egybe.

Eddie Murphy hullámzó karrierjének mélypontjaként eddig a Pluto Nash című förmedvényt tisztelhettük, de a sztár legújabb mozijával már a föld magja felé fúr: az Oviapu olyan, mintha a Bölcsek kövére és a Dr. Dolittle kritikán aluli folytatásait gyúrták volna egybe.

Történetünk hőse Charlie (Eddie Murphy), a profi marketingszakember, aki egy balul sikerült reklámkampány után egyik pillanatról a másikra elveszíti állását. Ám minden rosszban van valami jó: legalább jut ideje korábban elhanyagolt négyéves kisfiára, így pedig már az sem olyan nagy probléma, hogy az anyagiak miatt kénytelen lemondani a méregdrága elit-óvodát, ahova éppen készült őt beíratni. Ekkor nagyszerű ötlete támad: barátjával, Phillel (Jeff Garlin) óvodát alapítanak, amivel nemcsak családi, hanem anyagi gondjaik megoldását is remélik. A kezdeti nehézségek után a vállalkozás végre-valahára beindul és az óvóbácsi-csapathoz csatlakozik egy gyereklelkű Star Trek-rajongó, Marvin (Steve Zahn) is. Mindehhez persze a konkurens óvoda vezetőjének, a vasszigort megtestesítő Gwyneth Harridannek (Anjelica Huston) is lesz egy-két keresetlen szava.

Az Oviapu nem azért rossz, mert a gyerekfilmek jól bevált sablonjait gyúrja egybe, hiszen ettől a műfajtól végképp nem várunk megújulást. Még csak nem is azért, mert Eddie Murphy játszik benne – bár való igaz, megszokott ripacskodása ennyire még sosem volt idegtépő, mint most. A fő ok, amiért Steve Carr (Péntek esti gáz) rendezése elbukik az az, hogy egyáltalán nem veszi figyelembe a célközönség igényeit. Amikor a gyerekközönség jobbnál-jobb rajzfilmek közül válogathat (Némó nyomában, Szinbád – A hét tenger legendája), egy ilyen teljességgel lélektelen, számító szörnyűségnek egyszerűen nincs helye a mozikban. A film ráadásul még célt is téveszt: bár vígjátékról van szó, elmosolyodni rajta képtelenség – főképp, hogy a humorosnak szánt jelenetek nagy részét az Amerikai pite-szerű tinifilmekből kölcsönözték az alkotók. Van, aki szerint vicces az, ha egy óvódás úgy összerondítja a fürdőszobát, hogy még a plafonról is lesz mit lekaparni? Ugye, hogy nem. (mozinet)

Oviapu (Daddy Day Care), színes, amerikai film, 92 perc, Rendezte: Steve Carr, Szereplők: Eddie Murphy, Jeff Garlin, Anjelica Huston, Regina King, Steve Zahn

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?