Oscar - Közzétették az életműdíjasok nevét

Los Angeles |

<p>Bár a következő Oscar-díjkiosztóig még fél év van hátra, az első győztesek neve már ismert: életműdíjat kap Jeffrey Katzenberg filmproducer, Hal Needham rendező, D. A. Pennebaker dokumentumfilmes és George Stevens, az Amerikai Filmakadémia alapítója.</p>

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Los Angelesben hozta nyilvánosságra a díjazottak nevét.

A 61 éves Katzenberg Steven Spielberg és David Geffen partnere a DreamWorks animációs stúdióban, amely olyan kasszasikerek készítésében vett részt, mint a Shrek, a Transformers és a Világok harca.

Életműdíjat kap az akadémiától Hal Needham rendező, aki elsősorban kaszkadőrként vált legendává. A nyolcvanegy éves kaszkadőr elsősorban az utánpótlás támogatása terén szerzett érdemeket.

Díjat kap D. A. Pennebaker dokumentumfilmes, aki 1967-ben a Bob Dylanről készített Don't Look Back című filmmel vált ismertté.

Ugyanebben az évben, 1967-ben alapította meg az Amerikai Filmintézetet George Stevens, aki szintén Oscar-életműdíjat kap.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?