Óriási sikerrel debütált saját Broadway-musicaljében Sting

New York |

<p>Hatalmas sikerrel debütált a Broadwayre írt első musicalje, a The Last Ship (Az utolsó hajó) keddi előadásán Sting, a Grammy-díjas előadó jegyeladások fellendítése érdekében csatlakozott a darab szereplőgárdájához.</p>

A The Neil Simon Theatre közönsége felállva ünnepelte a rocksztárt, aki a fülsiketítővé erősödő tapsvihar ellenére nem jött előre külön meghajolni, hanem a többi szereplővel együtt fogadta a gratulációt. "Ez játék. Szórakoztatónak kell lennie, és ez nagyon is az. A közönség teljesen velünk volt. Nagyon jókedvűek voltak, akárcsak a szereplőgárda. Csodálatos élmény volt" - mondta az előadást követően Sting, aki egy hajógyári művezetőt alakít a darabban.

A zenész északkelet-angliai szülővárosában, a hajóiparáról ismert Wallsendben játszódó musical október 26-án debütált a Broadwayn, és vegyes kritikákat kapott. A dicséretek többsége Sting dalaira vonatkozott. A félig önéletrajzi ihletésű történet egy tékozló fiúról szól, aki visszatér szülővárosába, hogy visszaszerezze a lányt, akit évekkel korábban elhagyott. Hazatérve azonban azzal szembesül, hogy a helyi munkások elveszítették az állásukat, és előrukkol az ötlettel, hogy építsenek egy utolsó hajót, megmutatva, mire is képesek.

A 15 millió dolláros produkció jegyeladásai a bemutató óta igencsak akadoztak, ami részben a darab témájának tudható be. Sting reményei szerint azonban beugrásával növelni tudja a produkció népszerűségét és a heti bevételeket is. "A darab írásakor nem állt szándékomban csatlakozni a stábhoz, de segíteni akartam a produkción. Nehéz új musicallel előrukkolni a Broadwayn. Nekünk volt egy titkos fegyverünk, amit be is vetettünk" - mondta a zenész. 

Sting barátjától, Jimmy Nail brit színész-énekestől vette át a hajógyári művezető szerepét. Nail a közönség soraiból nézte végig a keddi előadást, amelyet egyedülálló élménynek nevezett. A korábbi bejelentés szerint a rocksztár január 10-éig heti nyolc alkalommal lép színpadra a The Neil Simon Theatre-ben. A többszörös Grammy-díjas Stinget utoljára Kurt Weill Koldusoperájának feldolgozásában láthatta a Broadway közönsége. 

A The Last Ship szövegkönyvét a Pulitzer- és Tony-díjas Brian Yorkey, és a szintén Tony-díjas John Logan írta. A darabot az ugyancsak Tony-díjas Joe Mantello rendezte. A musical eredeti hangfelvétele december 16-án jelenik meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?