Online programok ma és a hétvégén

dddd

Ahogy az mostanában lenni szokott, az internetes kulturális választék hétvégenként ugrásszerűen megnő. Mi most néhány egyszeri alkalommal látható programot ajánlunk.

Kezdjük a gyerekekkel. Ma 15 órától látható a Kolibri Színház nagy sikerű előadása, az Emil és a detektívek. Erich Kästner népszerű ifjúsági regényét Horváth Péter alkalmazta színpadra úgy, hogy az előadás a mai kiskamaszok életére, problémáira is reflektáljon. A rendező Novák János, Emil szerepében Mészáros Tamás. 

Ma 19 órától holnap 19 óráig érhető el a Mágnás Miska című operett-előadás a Pannon Várszínház YouTube csatornáján. A fordulatokban, humorban gazdag mű zenei világát slágerré vált dalok alkotják, amelyek hangszerelése ezúttal átnyúlik a swing és a rock műfajába is. A rendező Vándorfi László, a főbb szerepekben Molnár Ervin, Kovács Ágnes Magdolna,  Lenchés Márton és Szelle Dávid.

A Műcsarnok felkérte Süveg Márk „Saiid” slammert, költőt, hiphop- előadót, hogy otthonából kalauzolja végig a nézőket Paolo Ventura Velencei történet című kiállításán, amely a képzőművészet és a fotográfia, a képzelet és a valóság határait feszegeti. Ez a program vasárnap, május 24-én, 16 órakor kezdődik. A kiállítás már megtekinthető a http://mucsarnok.hu/panoramafoto/ ventura/ címen, a virtuális tárlatvezetést pedig a Facebookon lehet követni a megadott időpontban. 

„Paolo Ventura Velencéje ismerős és mégis idegen. Az a benyomásunk, hogy talán csak a képzeletben létezett, pedig minden eleme annyira valóságos. Akárcsak maga a történelem, a közös múltunk. A különös, nyomasztó, félelmetes emlékekről gyakran szeretnénk azt hinni, csak rémálmokban léteznek. Hogy a múltat elszenvedők talán csak egy álomszerű bábszínház kicsiny figurái voltak, nem pedig hús-vér emberek” – írja bevezetőjében Szarka Klára kurátor.

 A 17 éve működő Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) Magyarország legismertebb ska zenekara. Az energikus fellépéseiről híres, a jamaicai tánczenét saját zenei hatásaival keverő együttes eddig több mint 1000 koncertet adott 22 országban, népes nemzetközi rajongótáborral rendelkezik. Idei koncertnaptáruk is sűrű volt, tele külföldi bulikkal (Dél-Korea, Anglia és a környező országok), így a vasárnap 19 órakor kezdődő koncert egyben szól a világ összes PASO-rajongójának, akik részt vettek volna valamelyik elmaradt koncerten. A zenekar Facebook-oldalán követhető közvetítést átveszi a Peru Ska Festival, ahonnan élőben továbbítják Mexikóba, Argentínába és Kolumbiába is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?