Olvasnivaló a kicsiknek

E hónnaptól újra megjelenik a Tücsök, a kisiskolások és az óvodások lapja. Olvasóvá nevelni – lehet, hogy reménytelennek tűnő vállalkozás ez manapság, amikor arról beszélünk, hogy (újra) vizuális kultúrában élünk, a képek nyelvén beszélünk, a szavak elvesztették korábbi fontosságukat.

E hónnaptól újra megjelenik a Tücsök, a kisiskolások és az óvodások lapja. Olvasóvá nevelni – lehet, hogy reménytelennek tűnő vállalkozás ez manapság, amikor arról beszélünk, hogy (újra) vizuális kultúrában élünk, a képek nyelvén beszélünk, a szavak elvesztették korábbi fontosságukat. A bontakozó gyermeki lélek alakulásában azonban a gondolkodási képesség fejlődésében óriási a nyelv, a mondatok, a szavak szerepe. Minél igényesebb szövegen gyakorolja a gyermel a nyelvet, annál nagyobb a képessége a logikus gondolkodásra – és mélyül az érzelemvilága. Ha jó a szöveg, biztos, hogy leköti a figyelmét. Ilyen jó szövegeket kívánnak olvasóink kezébe adni a legkisebbek lapjának, a Tücsöknek a szerkesztői is. Sok jó mesét és verset, a legszebbek közül, a klasszikusokból, amelyek nemcsak hogy a műveltség része – s ha kimaradnak a gyermekkorból, fehér foltokként kísérik végig az életet –, hanem a fejlődő lélek legjobb irányítói is a harmonikus felnőtté válás felé. És modern, mai meséket, történeteket, amelyek a gyermeket körülvevő mai valóságról, a mindennapok tárgyairól, eszközeiről és gondjairól (is) szólnak, állatokról, növényekről, a veszélyeztetett természetről – hogy a környezet iránti érzékenység és a felelősség minél korábban megfoganjon a gyermekben. A szövegek játékosak, a gyermek szemén keresztül láttatják a világot, sok színes képpel illusztrálva segítik fantáziája meglódulását, a gondolkodást. (mp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?