Nyelvet öltünk! – új helyszíneken

Pozsony/Pozsonypüspöki/Somorja |

<p>A Petőfi Irodalmi Múzeum a tavaly nagy sikerrel megrendezett „Nyugat busz” című mozgókiállításához hasonlóan, Kazinczy Ferenc születésének kétszázötvenedik évfordulója alkalmából a Nyelv éve tiszteletére június 26-ától útjára indította a „Nyelvet öltünk” című mozgókiállítását.</p>

A„Nyelvet öltünk” játékos címet viselő kiállítás Kazinczyék nyelvteremtő, nyelvújító generációjának törekvéseit ismétli meg: a magyar nyelvközösség aktuális nyelvhasználati, nyelvművelési gyakorlatára, tennivalóinkra kívánja ráirányítani a figyelmet könnyen befogadható formában.

„Nyelvtanozás” helyett aktív, élményközpontú anyanyelvi nevelés a cél, a tankönyvi ismeretek modernizációja. Az interaktív kiállításon hangok, képek, filmek segítségével lehet tájékozódni, az olvasottakat színesíteni, kiegészíteni. Dunaszerdahely és Komárom után további három helyszínen láthatják az érdeklődők az autóbuszban elrendezett érdekes, ingyenes kiállítást.

A kiállítás szlovákiai fogadó partnere a SZNM – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma. Az autóbusz„menetrendje” a következő:
Október 26., Pozsony, a Duna Utcai Alapiskola és Gimnázium udvara. Látogatható 10 órától 13 óráig az iskola diákjai részére; 13.30-tól 17 óráig a minden érdeklődő részére.
Október 27., Pozsonypüspöki – parkolás az alapiskola udvarán. Diákok részére 10-től 13 óráig, további érdeklődők részére 13.30-tól 17 óráig látogatható.
Október 28., Somorja, a Madách Gimnázium udvara. Látogatható 10-től 13 óráig a diákok részére, 13.30-tól 16 óráig – minden érdeklődő részére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?