Nyári zenei csemegék a somorjai zsinagógában

Somorja. Az At Home Gallery a hétvégén immáron 16.

Somorja. Az At Home Gallery a hétvégén immáron 16. alkalommal rendezi meg a Nyári zenei est című rendezvényét.

Szombaton 19 órai kezdettel Sebestyén Márta és Andrejszki Judit „Magyarországnak fényes világa” – Századok magyar zenéje európai kitekintéssel, népi és írott forrásokból című koncertjére várják az érdeklődőket. Andrejszki Judit régizene szakon végzett Lengyelországban; énekes, orgonista és csembalóművész, a Musica Profana és Corvina Consort tagja. Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes, előadóművész a következőket mondta közös koncertjeikről: „Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő – mégis sok bennünk a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival. Sajnos, többnyire »túlszépelgik«, túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról... Mi próbáljuk közelebb hozni a mai közönséghez, élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban.”

Vasárnap este Iva Bittová világhírű cseh előadóművész lesz a somorjai zsinagóga vendége. A magyar–cseh roma családból származó Bittová a cseh jazz, az alternatív és avantgárd zene nemzetközileg is elismert egyénisége. Tehetséges színészként tűnt fel, de néhány éven belül egyre intenzívebben énekesi és hegedűművészi pályára tért át. Eddig több mint harminc hanghordozója jelent meg, és a világ számos országában adott koncertet. Olyan művészekkel lépett fel, mint Bill Frisell, Bobby McFerrin, Barbara Maria Willi vagy az amerikai Bang on a Can All-Stars együttes. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?