Novemberben jön az album

Egyre nagyobb a felhajtás a U2 készülő nagylemeze körül. Mint ismert, júliusban egy franciaországi sajtófotózás közben az albumra szánt dalokat tartalmazó cédét ellopták a zenészektől.

Ezután bejelentették, hogy amennyiben a tolvajok felraknák az internetre a félig kész felvételeket, legális fileletöltő szolgáltatások egyikén ők is kiadják, és gőzerővel dolgoznak azon, hogy az album minél hamarabb elnyerje a végső formáját, mivel ha felkerül a világhálóra, a hivatalos megjelenést is előbbre kell hozni. Szerencsére azonban a dalok nem láttak napvilágot, és ennek egyre kisebb a valószínűsége, így a zenekar tagjai most már hivatalosan is nyilvánosságra hozhatták az album tervezett megjelenési dátumát. November huszonharmadikán kerül a boltokba.

A rockbanda 2000-ben adott ki utoljára stúdiólemezt. Az All That You Can’t Leave Behind dalaihoz képest az új albumot sokkal rockosabb hangzás jellemzi majd. Bono egy angol zenei magazinnak elárulta, hogy mindannyiuknak ez volt a vágya. „Szerettünk volna visszatérni némileg a gyökereinkhez, amelyektől elszakadtunk az utóbbi években” – nyilatkozta a banda frontembere. A korongot beharangozó maxi cédén a Vertigo című szerzemény szerepel. A dal csak november elején jelenik meg, de a rádiók már a napokban megkapják, így műsorra tűzhetik.

A zenekar menedzsmentje az elmúlt héten nyilvánosságra hozott hat dalcímet, a korongon szereplő tizenegy szerzeményből tehát már hat publikus. A Vertigo mellett a Man And Woman, a Crumbs From Your Table, a Yahweh, a City Of Blinding Lights és a Sometimes You Can’t Make It On Your Own című dalok fognak szerepelni a lemezen. A menedzsment bejelentette azt is, hogy a korong a Tough, vagy a Full Metal Jacket címet viseli majd. Ezek szerint nem igazak az egyik rajongói honlap nyár eleji feltételezései, amelyek szerint Vertigo lesz az album címe. A honlap szerkesztői ezt arra alapozták, hogy a Digital:CC nevű cég három olyan domainnevet regisztráltatott be, amelyekben a U2 és a vertigo szavak szerepelnek. A Digital:CC tulajdonosa Adam Claytonnak, a zenekar basszusgitárosának a testvére, és a cég korábban a u2allthatyoucantleavebehind.com címet is beregisztráltatta, amely az előző U2-album hivatalos oldala volt.

A billboard.com úgy tudja, hogy a zenekar beharangozott világkörüli turnéja márciusban indul az Egyesült Államokban. (péjé, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?