Nobel-díj – Nádas a 4. a legnagyobb brit fogadóirodánál

London/Budapest |

<p>Holtversenyben negyedik helyen állt Nádas Péter az irodalmi Nobel-díj esélyeseinek sorában a Ladbrokes fogadóirodánál a csütörtöki stockholmi bejelentés előestéjén.</p>

A tekintélyes bukméker listáját továbbra is Murakami Haruki vezeti. A japán író győzelme három és félszeres pénzt fizet. A második helyen a kanadai Alice Munro, a harmadikon a fehérorosz Szvetlana Alekszijevics áll ötszörös, illetve hétszeres oddsszal.      A negyedik helyen szerepel Nádas Péter Joyce Carol Oates amerikai íróval. Az ő győzelmük kilencszeres pénzt fizet a Ladbrokesnál.     A Nobel-díjra legesélyesebb tíz író, költő között van még a norvég Jon Fosse, a dél-koreai Ko Un, az algériai Assia Djebar, az amerikai Thomas Pynchon, valamint a kenyai Ngugi Wa Thiong'o. Az ő esetében már 13-szoros az odds.     Nádas Pétert évek óta az esélyesek között tartják számon.     A Svéd Akadémia csütörtökön 13 órakor jelenti be, hogy ki kapja idén az irodalmi Nobel-díjat. Tavaly a kínai Mo Jenre esett a testület választása. A díj 1901 óta íródó történetében eddig négy alkalommal fordult elő, hogy megosztva ítélték oda az elismerést. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?