(New) Music At Home 2008

ELŐZETESSomorja. A kortárs zene iránt érdeklődő közönségnek ilyenkor, szeptember elején érdemes Somorjára is figyelnie. Ilyenkor zajlik ugyanis az At Home Gallery kortárs muzsikára fókuszáló rendezvénysorozata, a (New) Music At Home.

ELŐZETES

Somorja. A kortárs zene iránt érdeklődő közönségnek ilyenkor, szeptember elején érdemes Somorjára is figyelnie. Ilyenkor zajlik ugyanis az At Home Gallery kortárs muzsikára fókuszáló rendezvénysorozata, a (New) Music At Home. A Nemzetközi Kortárs Zenei Társasággal közös szervezésben megvalósuló zenei esteknek az idei már a hatodik évfolyama lesz, és öt estén át kínál tartalmas programot. Négy ország művészei szólaltatnak meg kortárs zenei műveket a zsinagóga falai között.

Holnap a cseh David Danel nyitja a (New) Music At Home hangversenyestjeinek sorát. A Prágai Kamarazenekar fiatal hegedűművészének előadásában Bach-, Bartók- és John Cage-művek hangzanak el.

A kiváló magyar fuvolaművész, Gyöngyössy Zoltán egy nappal később, szeptember 5-én, pénteken ad koncertet Somorján, programjában Bach-, Cage-, Scelsi- és Telemann-művek szerepelnek.

A kortárs zene hazai népszerűsítője, a Veni Ensemble tavaly ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, repertoárjukat elsősorban a zenekar körül csoportosuló kortárs zeneszerzők szerzeményei alkotják. A művészeti vezető, Daniel Matej egyúttal a (New) Music At Home rendezvénysorozatának egyik szellemi atyja. A Veni Ensemble két alkalommal lép közönség elé Somorján. Szeptember 6-án, szombaton a 20. századi kortárs zene egyik meghatározó alakjának, az amerikai Morton Feldmannak a műveiből válogatnak, 7-én, vasárnap pedig Rudzinski, Burlas és Sharp szerzeményeiből adnak elő.

Az idei koncertsorozat sztárvendége minden bizonnyal az amerikai származású, jelenleg Hollandiában élő zeneszerző és multiinstrumentalista James Fulkerson lesz. Az ő hangversenyére valamivel később, október 9-én kerül sor. John Cage művei mellett természetesen saját darabjait is előadja majd.

Valamennyi koncert 19 órakor kezdődik. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?