Nemzedékváltás a könnyűzenében

Megindult a harc a nemzetközi zenei élet legrangosabbnak számító díjaiért, a Grammyért, a jelöltek névsorát az elmúlt hétvégén hozták nyilvánosságra. Meglepetést nem okozott a lista, igaz, soha ennyi fiatal nem került reflektorfénybe a főbb kategóriákban, mint az idén, de ezzel számolni lehetett.

Megindult a harc a nemzetközi zenei élet legrangosabbnak számító díjaiért, a Grammyért, a jelöltek névsorát az elmúlt hétvégén hozták nyilvánosságra. Meglepetést nem okozott a lista, igaz, soha ennyi fiatal nem került reflektorfénybe a főbb kategóriákban, mint az idén, de ezzel számolni lehetett. Beyoncé Knowles, Jay-Z, Pharrell Williams és az OutKast nevű duó hatszorosan reménykedhet a 46. Grammy átadásáig. A gálát a Los Angeles-i Staples Centerben tartják 2004. február nyolcadikán. Ezúttal százöt kategóriában versenyeznek a művészek.

Beyoncé jelölése nyilvánvaló volt: a Destiny’s Child üdvöskéje egész évben a listák élén állt, Dangerously In Love című albuma világszerte szépen fogy, és az énekesnő tarolt az American Music Awards-on is.

Erős az Év albumára jelölt csoport. Mint ismert, erre a díjra azok a lemezek nevezhetők, amelyeket 2002. október elseje és 2003. szeptember harmincadika között adtak ki. A gótikus rockot játszó Evanescence mellett az OutKast, a hip-hop amerikai királynője, Missy Elliott, a The White Stripes és Justin Timberlake az esélyesek a díjra.

Christina Aguilera énekli az Év dalára jelölt Beautifult, és sokan máris biztosak a felvétel sikerében, de versenyben van a közönség másik kedvencének, Avril Lavigne-nek egyik slágere is, aki az idén a többszörös jelölés ellenére díj nélkül távozott az ünnepségről.

A férfi popelőadók mezőnyében legendás nevek is szerepelnek: George Harrison és Warren Zevon már csak posztumusz díjazottak lehetnek. Rajtuk kívül régi motoros a más kategóriákban is jelölt Sting, azonban Justin Timberlake itt is komoly vetélytársnak bizonyul. (d, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?