Német csótány

A német csótány (Blattella germanica) 10-13 mm. Ennek az erőszakos betolakodónak az eredeti hazája valószínűleg Dél-Ázsia. Rendkívüli alkalmazkodó- és tűrőképessége, no meg igénytelensége révén gyorsan elterjedt az egész világon, s ma már komoly harcot kell folytatnunk megtelepedése ellen.

A német csótány (Blattella germanica) 10-13 mm. Ennek az erőszakos betolakodónak az eredeti hazája valószínűleg Dél-Ázsia. Rendkívüli alkalmazkodó- és tűrőképessége, no meg igénytelensége révén gyorsan elterjedt az egész világon, s ma már komoly harcot kell folytatnunk megtelepedése ellen. Lakótelepi lakások, kórházak, szállodák, pékségek, élelmiszerüzletek egyenletes melege kiváló életkörnyezetet jelent számára. Világosbarna, erősen lapított testét sebesen viszik szőrös, hosszú lábai. Bár fejlett szárnyai vannak és repülni is tud, ritkán él ezzel a képességével, inkább villámgyorsan bebújik a legkisebb repedésbe is. Táplálkozását tekintve egyáltalában nem válogatós, az élelmiszereken kívül elfogyasztja akár a hajszálakat, körömdarabokat, sőt elpusztult fajtársai testét is. Betegségeket terjeszthet.Irtása akkor igazán eredményes, ha egyidejűleg fertőtlenítik az egész környéket, lakótömbök esetében minden lakást. Mivel sötétben aktív igazán, leginkább éjszaka találkozhatunk vele. Ennek ismeretében egy hasznos tanács: ha felfedezzük jelenlétüket, ne restelljünk éjszaka körülnézni a lakásban. A fiatal példányok kikelési helyük környékén szoktak tartózkodni. Ha észreveszünk egy ilyen kis csoportot, fújjuk le rovarirtóval. Ezt ismételjük meg következő éjjel is, mindaddig, amíg látunk újabb példányokat. ĺgy maradéktalanul megszabadulhatunk az egész „fészekaljtól”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?