Nem győzte meg az eurovíziós zsűrit a punk-ikon

ee
Dublin |

Elkaszálta a zsűri a Sex Pistols egykori frontemberének dalát, így John Lydon és zenekara, a Public Image Limited nem képviselheti Írországot a májusi Eurvíziós Dalfesztiválon.

A Hawaii című szám hat indulóból csak a negyedik lett, a közönségszavazatok sem juttatták feljebb.

A hetvenes években a Sex Pistols élén, Johnny Rottenként punk-ikonná vált Lydon, akinek szülei Írországban születtek, ő maga viszont brit állampolgár, januárban jelezte, hogy Public Image Limited nevű zenekarával szívesen részt venne az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ehhez természetesen meg kellett nyerniük a dublini válogatót.

Lydon egy nagyon személyes dalt választott, amelyet Alzheimer-kórban szenvedő feleségének írt. Norával 43 éve házasok, és 2020-ban azért dobta kukába a Public Image Ltd. visszatérőnek szánt, félig kész albumát, mert úgy érezte, a többnyire vidám hangulatú dalok nem illenek a helyzethez, amelybe került. Egyedül a Hawaii című dalt tartotta meg – így hívták a szórakozóhelyet, ahol Norával korábban sok szép estét töltöttek el. A szerzemény azonban nem aratott túl nagy sikert a péntek esti válogatón, amelyet egyébként a Wild Youth nevű formáció nyert meg.

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak idén Liverpool ad otthont május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra győzött, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?