Nagyobb kényelem, kevesebb aggodalom

A biztonságos szex alapjának tartják a fogamzásgátló tablettákat, hiszen használójuk a terhességtől való félelem, nélkül élhet nemi életet. Felszabadultan, idegeskedés nélkül. Ma már természetes követelmény, hogy a nőgyógyász alkatunknak, egészségi állapotunknak a leginkább megfelelő fogamzásgátlót írja fel.

A biztonságos szex alapjának tartják a fogamzásgátló tablettákat, hiszen használójuk a terhességtől való félelem, nélkül élhet nemi életet. Felszabadultan, idegeskedés nélkül. Ma már természetes követelmény, hogy a nőgyógyász alkatunknak, egészségi állapotunknak a leginkább megfelelő fogamzásgátlót írja fel. De mert a fejlődés nem állt le, a gyógyszergyártók egyre hatékonyabb, kímélőbb, illetve a szervezetre kedvezően ható szereket kínálnak. A hazai gyógyszerpiacon is megtalálhatók, „fogyasztónak“, szakorvosnak van miből válogatnia.

A német Schering gyógyszertársaság legújabb tablettájának előnyeiről eddig a világon 80 millió hölgy győződött meg. Az alapvető követelmény, a megbízhatóság mellett a pirula jelentősen lerövidíti a havi vérzés időtartamát, megszünteti a fájdalmakat (dysmenorea), nem csökkenti a szexuális vágyat, meggátolja a menzes előtti hangulatváltozásokat, és ami ugyancsak fontos, a tabletta használata során nem növekszik a testtömeg. Mindez a korszerű gesztagén (dienogest) hatóanyagnak köszönhető. A minőségnek viszont magasabb ára van, a háromhavi adag kb. 950 koronába kerül (naponta 11 korona). A fogamzásgátlás jelenéről és jövőjéről a Schering honlapján (www.onaona.sk) is tájékozódhat az érdeklődő.

Az Organon gyógyszertársaság tavaly a hagyományos pirulák mellett a karba ültethető implantátummal bővítette a korszerű fogamzásgátlás lehetőségeit. Azoknak ajánlja, akik nemcsak megbízható, ártalmatlan, hanem kényelmes védekezést is igényelnek. A bőr alá ültetett implantátum nem tartalmaz ösztrogént, hatóanyaga (etonogestrel) meggátolja a petesejtérést, és három éven át véd a nem kívánt terhesség ellen. A 4 cm hosszú és 2 mm vastag „pálcika“ egyre közkedveltebb, Európában már 100 ezer nő vállalta beültetését. A beültetés technikáját az Organon átképzési tanfolyamain a hazai nőgyógyászok 71 százaléka sajátította el, az implantátum nem drágább (közel 6 ezer korona) a három év alatt beszedett pirulák áránál. Január 30-ától az érdeklődők az Organon új honlapján, a www.implantat.sk-n tájékozódhatnak mindarról, amit a fogamzásgátlásról tudni kell. (erf)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?