Mutasd meg a macskád, megmondom, ki vagy

Egyedül a gazda bánásmódjától függ, hogy milyen a macska személyisége. A helyes bánásmód része a kedveskedés, a kényeztetés, ettől cicánk derűre kap, legalábbis akkor, amikor vágyik rá, s ha minden rendben van vele.
A macska szeszélyes lény, ez teljesen normális, aki ebben rosszat lát, ne tartson cicát.

Egyedül a gazda bánásmódjától függ, hogy milyen a macska személyisége. A helyes bánásmód része a kedveskedés, a kényeztetés, ettől cicánk derűre kap, legalábbis akkor, amikor vágyik rá, s ha minden rendben van vele.

A macska szeszélyes lény, ez teljesen normális, aki ebben rosszat lát, ne tartson cicát. Más a helyzet azonban, ha kedvencünk szokatlan vagy meglepő dolgokat művel, például földet, vakolatot nyalogat. Valószínű, hogy ez a viselkedés valamilyen ásványi anyag hiányát jelzi. Ha naponta sokszor iszik vizestálkájából, lehetséges, hogy a veséje nem működik tökéletesen, esetleg étele túl sós vagy túl száraz. Az egészséges macskák rendszeresen fogyasztanak friss füvet, hogy a szervezetük hozzájuthasson a klorofillhez, mely antioxidáns is. A lakásban élő macskáknak erről külön kell gondoskodnunk, az állatkereskedésekben kapható ládikában növeszthető macskafű. A növényi rostok öklendezésre, sőt hányásra is ösztönzik a macskát, így szabadul meg az emésztőrendszerében levő élősködőktől, az emészthetetlen ételektől s a szőrlabdától. A jó gazda biztosan meg tudja különböztetni a macskaszeszélyt a bajt jelző viselkedéstől.

A kényeztetés 10 módja

1. Szólítsa mindig nevén a macskát

2. Az ablakpárkányt szélesítse meg, vagy akasszon rá macskapolcot

3. Kerítsen alkalmat arra, hogy megmasszírozza, ez a leghasznosabb tevékenység a macska-ember kapcsolat szorosabbá tételéhez

4. Dobáljon pingponglabdát neki, hadd gyakorolja a becserkészés technikáját

5. Suttogja el a macska nevét, ha fel akarja kelteni, csak azután érintse meg, ha a szemét már kinyitotta

6. Ne adjon neki hideg ételt

7. Vegyen neki fogkőeltávolító száraz macskatápot

8. Használjon kerámiaedényt, az evés közben nem indul útnak, s a víz is kellemesebb ízű marad benne9. Naponta fésülje ki a bundáját

10. Ha egyedül hagyja a lakásban, kapcsolja be neki a rádiót, szóljon finom lelkéhez illő halk zene, míg Ön távol van

(A macska nyomán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?