MULTIMÉDIA AZ OKTATÁSBAN – FELHĺVÁS

A Multimédia az oktatásban című konferenciasorozat következő országos rendezvényét a Dunaújvárosi Főiskola és a APPLE Magyarországi Képviselete közösen szervezi.

A Multimédia az oktatásban című konferenciasorozat következő országos rendezvényét a Dunaújvárosi Főiskola és a APPLE Magyarországi Képviselete közösen szervezi. A szervezők folytatni kívánják az elmúlt évek sikeres hagyományait, mindazt, amit a korábbi rendezők (PATE Georgikon Kar Keszthely, EKTF Eger, BME, SZÁMALK Budapest, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Budapest) felvállaltak.

A konferencia helyszíne: Dunaújvárosi Főiskola, Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/a.

időpontja: 2002. október 21-22.

A konferencia fő célkitűzései:

Az oktatási célú multimédia anyagok alkalmazásában rejlő lehetőségek bemutatása a felsőoktatásban, a közoktatásban és a szakképzésben, az iskolarendszeren kívüli képzésben tevékenykedő tanárok, oktatási szakemberek számára.

Az információs és kommunikációs technológiák szerepének elemzése a pedagógiai technológia átalakulásában, az oktatásban megvalósuló pedagógiai-módszertani paradigmaváltásban.

Az elektronikus tanulás (e-learning) nemzetközi és hazai gyakorlatának, valamint jövőbeli lehetőségeinek bemutatása.

Az elektronikus tananyagfejlesztés módszertani és technológiai kérdései. Műhelyek bemutatkozása, a megoldások bemutatása, kerekasztal-beszélgetés a feladatokról.

Az elektronikus tanulási anyagok szerzői-jogi kérdéseinek tisztázása.

Az oktatási célú multimédia anyagok minőségügyi kérdéseinek feltárása. Szakmai fórum biztosítása az oktatási célú elektronikus és multimédia tananyagok fejlesztői és alkalmazói számára.

A multimédia, illetve az e-learning szerepe az egész életen át való tanulás (lifelong learning) koncepciójának megvalósulásában.

Az új technológiák megjelenése, ezek hatása az oktatásban.

A plenáris előadások bemutatják a multimédia alapú anyagok fejlesztésének és alkalmazásának hazai és nemzetközi helyzetét – különös hangsúlyt helyezve az e-learning tananyagokra –, ezek perspektíváit és a várható fejlesztési irányokat.

Választ keresnek az oktatásban az információs és kommunikációs technológiák által kiváltott kihívásokra, segítve ezzel az oktatás metodikájában szükségszerűen bekövetkező paradigmaváltást.

A plenáris előadásokat tartják:

Dr. Majsai Sándor Gábor, az oktatási tárca informatikai miniszteri biztosa

Dr. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter

Dr. Benedek András h. államtitkár Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium

A konferencia tervezett szekciói:

e-learning (az elektronikus tanulási folyamat menedzselése, elektronikus tananyagok fejlesztésének módszerei, technológiák és eszközök)multimédia a nyitott- és távoktatásban a multimédia-fejlesztések korszerű eszközei, eljárásai, eredményei multimédia a közoktatásban Sulinet

A konferencia anyagából lektorált nyomtatott kiadványt jelentetünk meg. Ezen túlmenően az elhangzó előadásokat a Computer Panoráma CD-mellékletén jelenteti meg.

A konferencia tervezett programja:

2002. október 21.: Nyitó plenáris előadások, ebéd, szekció előadások, este állófogadás.

2002. október 22.: Szekció előadások, ebéd, szekció előadások, záró plenáris előadások.

Jelentkezés folyamatos. Lezárás: 2002. szeptember 27.

Információ:

A konferenciával kapcsolatos információk és a jelentkezési lap megtalálható az okips.poliod.hu címen

Jelentkezés és kapcsolattartás: [email protected]

Levélcím: Dunaújvárosi Főiskola Tanárképző Intézet, 2400, Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/a

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?