Most már tényleg lesz Fyre Fesztivál, ígéri Billy

dd

A fesztiválok történetének eddigi legnagyobb buktáját sikerült összehoznia, hat évet kapott csalásért, félrevezetésért, pénzmosásért, ebből négyet le is ült. Billy McFarland, a New York-i aranyifjú tavaly szabadult, és újra támad.

A nagyközönség 2017 tavaszán ismerte meg a nevét a káoszba torkolló Fyre Fesztivál kapcsán. Két évvel később egy remek netflixes dokumentumfilm is készült arról, hogyan nem szabad fesztivált szervezni a Bahamákon. Mi is sokat foglalkoztunk ezzel a sztorival, minden visszakereshető, úgyhogy most legyen elég annyi, hogy a huszonéves milliomos, Billy McFarland egyszer leszállt magángépével egy gyönyörű szigeten, és rögtön odaképzelt egy luxusfesztivált, celebekkel, koktélokkal, sztárzenekarokkal. Ebből semmi sem valósult meg. A „szervezők” nem készítettek előzetes költségvetést, de még a terepet sem mérték fel, hogy van-e például vezetékes víz (nincs), áramellátás (az sincs), és lehet-e sátorozni (nem lehet, az agresszív moszkitórajok miatt). Szóval a sziget eleve alkalmatlan volt egy tízezer fős rendezvényre, és a többi fiaskó még csak ezután jött. A Fyre Fesztivál csúfos bukásának története – merem remélni – közismert, úgyhogy foglalkozzunk most a jövővel.

„Végre megvalósul a Fyre Fesztivál II. Mondd el nekem, miért kellene meghívnom téged” – írta ki a minap a Twitterre Billy McFarland. Ez a két mondat lázba hozta az amerikai zenei sajtót. Kiderült, hogy a még mindig csak 30 éves fiatalember le akarja dolgozni 26 millió dolláros tartozását, amely szabadlábra kerülése után is fennáll. „Azért dolgozom, hogy az emberek visszakapják a pénzüket” – írta válaszul egy kommentre, amelyben valaki azt kérdezte tőle, nem tartja-e kevésnek a ténylegesen leült négy évet.

Egyelőre nem tudni, mikor, hol és milyen programmal valósul meg a „második” Fyre Fesztivál, de a zeneipari szakemberek közül sokan úgy vélik, a gazdag amerikai fiatalok már csak kalandvágyból is hajlandóak lesznek befizetni rá. „Ez a luxusfesztivál, amely sokak álmait volt hivatott valóra váltani, pont azért lett legendás, mert nem valósult meg” – írja a The New York Times, és talán igazuk van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?