Mit olvas Kókai Nagy Viktor?

Kókai Nagy Viktor

Kókai Nagy Viktor, teológus
 

Umberto Eco a Hat séta a fikció erdejében című könyvében arról értekezik, hogy aminként létezik empirikus és mintaszerző, úgy az olvasók is ebbe a két csoportba sorolhatók. E két típusba azonban én sehogyan sem férek bele, pontosabban e kettő együttesen vagyok, amikor egy könyvet veszek a kezembe. A könyv számomra munkaeszköz és szórakozás, de képtelen vagyok elválasztani érdeklődésemben a tudományosat és a kikapcsolódást keresőt. Né­melyik tudományos könyvet mintaolvasóként kezelem – nem kacsintok ki a szövegből, hagyom, hogy sodorjon az érvelés, míg eljutok a szerző által szándékolt felismerésig. Máskor egy szépirodalomba tartozó regényben teológiai előadás alapgondolata bújik meg és egy krimi elejtett mondata, prédikációban ér célt. Azt a könyvet szeretem, amelyik – mindegy, melyik úton sétálok – botlás nélkül vezet.

Az elmúlt hónapok nem tudományos olvasmányai leginkább Nádas Péter műveiről szólnak. Nagy örömet szerez a műveivel töltött idő. Jókat beszélgetünk, és az esetek többségében én szinte szóhoz sem jutok…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?