Minorma mentorprogram tehetséges diákoknak

Pozsony |

<p>A Minorma Polgári Társulás immár harmadszor idén is meghirdeti Mentorporgamját. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába.</p>

A program idén is az eddigi minta alapján zajlik, kisebb módosításokkal. A diákok egy alkotótáborban vehetnek részt július elején a közép-szlovákiai Rimakokován, ahol mentorokkal fognak együtt dolgozni. A mentorok bevezetik őket hivatásuk mesterfogásaiba, és a diákok közösen alkothatnak velük a tábor ideje alatt. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (kivéve az útiköltséget) a Minorma állja. Kik pályázhatnak?A programba tehetséges szlovákiai magyar középiskolás (2., 3. évfolyam) diákok jelentkezhetnek. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhesük, honnan hová jutottak el a diákok. Az alábbi témakörökben várjuk a pályázók jelentkezését:Kreatív írás(szépirodalom, újságírás)KépzőművészetZeneSzínjátszásTáncFotó A program lefolyásaA beérkezett pályázatokból első lépésként a Minorma kuratóriuma a mentorokkal együttműködve kiválasztja az általuk legtehetségesebbnek ítélt diákokat, pályázati munkáik alapján. Digitálisan, DVD-n, hanghordozókon, de akár nyomtatva, a jelentkezési laphoz csatolva is be lehet küldeni a munkákat. A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét.A döntést 2015. május végén tudatjuk a jelentkezőkkel, ekkor ismertetjük a tábor programját is. Meddig lehet jelentkezni?Jelentkezési határidő 2015. április 30.A jelentkezési lapokat a minorma@minorma.sk e-mail címre, vagy postai úton az alábbi címre kérjük beküldeni: Minorma, Baštová 343/5, 811 03 Bratislava.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!