Mesevilág – gyerekektől gyerekeknek

Dunaszerdahely |

<p>Tizenkét bábelőadás, tizenegy színjáték és két szerkesztett játék szerepel a XXXIV. Duna Menti Tavasz hivatalos versenyprogramjában, amely ma délután a kulcsátadó ünnepséggel és az Iskolám és lakhelyem kulturális élete című gyermekrajz-kiállítás megnyitójával indult Dunaszerdahelyen.</p>

Mintegy ötven produkció megtekintése után állt össze a versenyprogram, amelyet ebben az évben ismét egy helyen, a Városi Művelődési Központ színháztermében láthat a nagyérdemű, valamint a zsűri, amelyben többek között ott lesz Körömi Gábor és Szabó Csilla drámapedagógus, Kerekes Vica színművész, Badin Ádám rendező és Németh Luca bábművész.
Ahogy már megszokhattuk, az idén is láthatunk ismert és kevésbé ismert mesét, így színre kerül A három kismalac története, A bolond falu, Az okos lány, de Blanár Gabriella Angyalbárányok című története, N. Tóth Anikó Alacindruskája, és ezúttal is lesz két szerkesztett játék, A libapásztorlány lakodalma és a Kenderből szőtt vászon.
Délutánonként a Meseváros kínálja a portékáját, lehet kerámiát és antik könyveket vásárolni, kézműves foglalkozáson részt venni, a Szarvasos körhintában forogni, Micimackó légvárcsúszdájában csúszkálni, s eljön a Mesevárosba a Lufi Bohóc Társulat is, akik lufit fújnak és arcot festenek. Amíg a gyerekek a Mesevárosban játszanak, a csoportvezetőket és szeminaristákat szakmai értékelések várják. Pénteken vendégcsoportokat is láthatunk, így fellépnek a nyitrai, a tardosi színjátszók és Vajdaságból is érkezik egy vendégcsoport a Duna Menti Tavasz résztvevőinek szórakoztatására. Az idei rendezvényt a szekszárdi Holló együttes és a Nagyidai cigányok című előadás zárja Gál Tamással és Bodonyi Andrással. (Juhász Dósa János)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?