Megvan az SZFE új rektora

szfe

Sepsi Enikő egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora lesz a színművészeti egyetem új rektora. A poszt Rátóti Zoltán helyén üresedett meg, aki áprilisban jelentette be lemondását egészségügyi okokra hivatkozva.

Az egyetem ezt követően kétszer, június elején és július elején írt ki pályázatot a rektori posztra, melyet Sepsi Enikő egyedüliként pályázott meg. Ezzel kapcsolatosan derült ki, hogy Szarka Gábor kancellár miért kényszerült távozni az egyetemről nyáron: ellenezte ugyanis Sepsi első pályázatát, melyben azt írta, helyreállítaná a rektor hagyományos szerepét, ami a kancellár jogköreinek leépítését is jelenti.

Sepsi Enikő a Károli Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézet alapító vezetője, modern és kortárs francia és magyar költészettel, színháztudománnyal, fordítástudománnyal és vallástudománnyal foglalkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?