Meghalt Michael Blake, a Farkasokkal táncoló írója, forgatókönyvírója

<p>Meghalt Michael Blake, a Farkasokkal táncoló című regény írója, az azonos című film forgatókönyvírója, utóbbiért 1990-ben Oscar-díjat kapott.</p>

Az amerikai író hosszú betegség után 69 éves korában szombaton hunyt el az arizonai Tusconban lévő otthonában - közölte Daniel Ostroff, Blake menedzsere és producertársa a The Hollywood Reporterrel.    Michael Blake 1988-ban írta Farkasokkal táncoló című regényét, amely több mint 3,5 millió példányban kelt el, és 15 nyelvre fordították le.    A regényből készült film - Kevin Costner rendezésében és főszereplésével - 1990-ben nyolc Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmét és a legjobb forgatókönyv-adaptációét. Blake forgatókönyve kiérdemelte a Golden Globe-díjat is.    Blake és Kevin Costner együttműködése 1983-ban kezdődött, a Stacy's Knights című filmmel. Két másik Costner-film forgatókönyvét is az amerikai író készítette.     Blake legutóbbi hollywoodi megbízása Karl May Winnetou című klasszikus regénye forgatókönyvének megírása volt.    A Farkasokkal táncoló című regény színpadra állítása jelenleg  Matt Murphy producer irányításával folyik.    Daniel Ostroff 2014-ben megszerezte a filmjogot Blake-től a Farkasokkal táncoló folytatására The Holy Road címmel.      Michael Blake író hagyatékát az Új-Mexikói Egyetemnek adományozta, ahol annak idején tanult. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?