Kultúra

Megfelel az előírásoknak a Sziget hangereje

Megfelel az előírásoknak a Sziget fesztivál zajszintje a vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban elvégzett vizsgálatok alapján - mondta Gerendai Károly az MTI-nek.
MTI

2014. augusztus 11. 09:59

A főszervező elmondta: a fesztivál hangpróbája alatt a III., a IV. és a XIII. kerület több pontján is mérték a hangerőt. A zaj szintje a még a megengedett határértéken belül volt, ami nyáron, éjszaka 11 óra előtt 65, utána pedig 55 decibel.
    
Gerendai Károly hangsúlyozta, a hang erejét az időjárás is befolyásolhatja: a szél, a páratartalom, de a száraz idő is hatással lehet arra, hogy mennyire hallják hangosnak a fesztivált. Ezért folyamatosan ellenőrzik majd a zajszintet a Duna mindkét partján, sőt, ha bárki túlságosan hangosnak hallja a rendezvényt, akkor ezt egy call centeren keresztül bejelentheti - fűzte hozzá. 
    
A főbb koncerteken és helyszíneken egyébként központi hangerőszabályozók is működnek, amelyekkel a fesztivál szakemberei közvetlenül beavatkozhatnak, ha a megengedett határérték fölött szólna a zene. Idén egyébként a Sziget közelében élő óbudai lakosok védelmében egy száz méter hosszú, hat méter magas hangfogó falat is építettek. 
    
A zajszint mérését egy speciális műszer segítségével végezték. A fesztivál főbb koncerthelyszíneit erre az időre sorra, majd egyszerre is beüzemelték, a szerkezet segítségével pedig rögzítették az értékeket.
 
Millei Lajos igazságügyi szakértő (j3) és Gerendai Károly főszervező (j) a zajszintmérésen Óbudán, a Sziget fesztivál kezdete előtt
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.