Malacka, a hős

A világszerte tomboló Micimackó és társai őrületet (játékok garmadája, plüssállatok, Nintendo stb.) igyekszik meglovagolni Disney azzal, hogy apránként minden főszereplő saját nagyfilmet kap.

# A világszerte tomboló Micimackó és társai őrületet (játékok garmadája, plüssállatok, Nintendo stb.) igyekszik meglovagolni Disney azzal, hogy apránként minden főszereplő saját nagyfilmet kap. 2000-ben a Tigris színre lépben Tigris jutott 80 percnyi szabadsághoz (megjegyzendő, hogy a 20 milliós költségvetést csak Amerikában 50 milliós jegybevétel szárnyalta túl), most pedig Malacka vált hőssé. A különbség azonban hatalmas: míg Tigris egy bárgyú történetbe lett belekényszerítve, addig Malackánál nem vállalt kockázatot a stáb.

A Malacka, a hősnek ugyanis nincs önálló története. Pontosabban az mindössze öt percnyi: Malacka úgy érzi, hogy mindig mindenből kihagyják, és termete miatt senkinek nem képes segíteni. ĺgy egyedül bandukol az Erdőben, miközben barátai elmennek üres lakásába, és mialatt rá várnak, egy fotóalbumból idézik fel közös élményeiket. Ezek az élmények pedig a Micimackó rajzfilm epizódjai. Röviden összefoglalva, ha valaki kíváncsi a Malacka, a hősre, nézze meg a Micimackó rajzfilmet, és mindent tud. Ez még akkor is igaz, ha a röfi opuszban felcsendül néhány teljesen felejthető dalocska, amit kifejezetten a rózsaszín négylábú kedvéért hoztak össze. Ennyi újdonságnál azért többet érdemel még a legapróbb szereplő is.

A rajzfilmfigurák változatlanul imádnivalók, ebben nem mertek újítani az alkotók (más kérdés, hogy az eredeti szinkronhangokat sikerül e összehozni, hiszen a Mikó–Verebes–Szacsvay triumvirátus pótolhatatlan). A történetnélküliség miatt a 75 perces szintidő épphogy teljesíthető lett, bár ilyen forgatókönyvvel felesleges lett volna bármilyen időhúzás.

A Malacka, a hős tulajdonképpen összefoglalja a Milne életművet, ezért egy „Best of” cím kifejezőbb lett volna. Persze ez még változhat Füles, a Bagoly és társai nagyfilmjénél. Mert hogy rájuk is sor kerül, nem kérdés. Ezt a ziccert még Disneynél sem lehet kihagyni... (mozinet)

Malacka, a hős (Piglet’s Big Movie), színes, amerikai rajzfilm, 75 perc

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?