Majka feat. Tyson: Történt, ami történt

Először arra gondoltam, hogy annyi jó lemez jelent meg mostanában, Majka második albuma csak elvenné a helyet azok elől, melyek valóban hivatottak az olvasók figyelmére. Végül úgy döntöttem, foglalkozzunk vele, mivel az „ózdi hősnek” nálunk is nagy a rajongótábora.

Először arra gondoltam, hogy annyi jó lemez jelent meg mostanában, Majka második albuma csak elvenné a helyet azok elől, melyek valóban hivatottak az olvasók figyelmére. Végül úgy döntöttem, foglalkozzunk vele, mivel az „ózdi hősnek” nálunk is nagy a rajongótábora. Nem tisztem, hogy bárkit is lebeszéljek a korongról, csupán a tényeket közlöm. Alapjában nem is lenne rossz, az elgondolással, ötletekkel nincs baj, a végeredmény mégis minősíthetetlen. A Történt, ami történt producere az egykori Hip Hop Boyz frontembere, Levy T., és Tyson is hősünk segítségére sietett, akit évekig Dopeman favorizált a lemezein, ám az emlékezetes szakítás után átpártolt Majkához. Tudjuk, a rapzenében szinte kötelező a dögös alap, az ütős basszus és a szókimondó szöveg. A lemez ebből a szempontból minden elvárásnak tökéletesen megfelel. A dalok üzenetével van gond. Majkával alaposan elszaladt a ló! Néhány amerikai rappernek elhiszem, hogy lentről jött, az utca törvényei szerint élt, és nem volt könnyű az érvényesülés, de tőle az efféle életkép nem igazán hiteles. Csak ő és a haverjai tökéletesek, körülöttük mindenki tökéletlen. Világosan vázolja, hogy kinek hol a helye. A 8, ami hazavár című dal végén idétlenül röhög, miután Tyson leszögezi, hogy Pain egy köcsög. Nem értem, miért kell kigúnyolni, de ha mégis olyan sokat ártott nekik, egy elfogadható szövegkörnyezetbe kellett volna ágyazni. Arról nem is beszélve, hogy zeneileg nincs joguk hozzá, Pain legutóbbi albuma ugyanis mérföldekkel jobb, mint Majka felháborító hangvételű korongja. Az albumot nyitó Introban elrappel egy se füle, se farka szöveget, majd kioktatja a stúdióban lévőket, hogy nem lehet sz…, amit csinál, akkor nem adott volna el az első lemezéből olyan sokat. Hát azt hiszem, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Akkortájt még a csapból is Majka folyt, ami meghozta a várt hatást a zenei pályán is, lemeze hetekig vezette az eladási listát. Azt kéne felmérni, hogy hányan csalódtak, miután megvették. Akadtak néhányan, mivel a Történt, ami történt címűből már jóval kevesebb fogyott az első négy hét alatt. A lemezismertetőt az Intro első mondatával zárom, amely idézet Majkától: „Mekkora baromságot csináltam, Istenem”. Nem az albumát minősítette, pedig arra is érvényes… (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?