Magyar rendező filmje Velencében

dd

Véglegessé vált a 77. Nemzetközi Velencei Filmfesztivál programja. A szeptember 2. és 12. között zajló fesztivál versenyprogramjába 18 filmet hívtak meg, és 24 alkotást fognak bemutatni versenyen kívül.

Ez utóbbiak közé az utolsó körben Luca Guadagnino Fiori, Fiori, Fiori című rövidfilmjét választották be, amelyet az olasz rendező a koronavírus-járvány idején Szicíliában forgatott egy kis stábbal, okostelefonnal és tablettel. Gyerekkori barátait kereste fel, és bemutatta, miként élnek a járvány idején.
A 77. velencei mustra lesz az első nagy európai filmfesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek. Szeptember 2-án egy olasz filmmel, Daniele Luchetti Lacci című drámájával nyílik meg.
A versenyprogramban szereplő 18 film közé bekerült egy magyar rendező, Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, a Pieces of a Woman című film is, amelyet amerikai és brit szereplőkkel, angol nyelven forgatott. 
„Mindig is vágytam arra, hogy idegen nyelven is készítsek filmet, mert számomra mindig kérdés volt, hogyan lehet használni a hazai tapasztalatokat. Óriási kihívás volt ez, és nagyon büszke is vagyok arra, amit megtanulhattam ezáltal. Persze az is tény, hogy Magyarországon egy csomó olyan ellentmondásban élünk, ami kedvez a művészetnek, és amely nagyon erős tartalommá képes formálódni” – monda a 24.hu interjújában Mundruczó, aki jelenleg Berlinben él. 
A Pieces of a Woman egy napjainkban játszódó történet egy tragikus otthonszülésről és az azt követő gyászfeldolgozásról. „Egy harmincas évei közepén járó nő és a családja állnak a középpontban. A mi főszereplőnk nem úgy gyászol, mint ami az elvárás lenne, és a történet során az ebből adódó konfliktusokban éljük meg választásai igazságát. Tulajdonképpen ez egy túlélő film. Sok adrenalin van benne és nagyon sok, remélhetőleg felemelő szívizom-gyakorlat” – nyilatkozta a rendező, hozzátéve, hogy egy sokat szenvedett zsidó család túlélő reflexei, a nagyszülők traumáinak öröklődése is megjelenik a filmben, amelynek két főszereplője Vanessa Kirby és Shia LaBeouf. 
A fesztivál versenyprogramjának nemzetközi zsűrijét Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő és filmrendező vezeti. A zsűriben a rendező Joanna Hogg, Veronika Franz, Christian Petzold és Cristi Puiu, a színész Ludivine Sagnier és az író Nicola Lagioia kapott még helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?