Magyar blues a legjobb gitárostól

Somorja.

Somorja. A Mozi klubban lép fel zenekarával április 28-án (szombaton) Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor, az USA-ban karriert építő bluesgitáros, akit a nagyközönség a 2014-es magyar X-Faktor egyik mentoraként ismert meg.

A világ 2013-ban figyelt fel rá, amikor Memphisben megnyerte a műfaj legfontosabb versenyének számító International Blues Challenge szólógitár kategóriáját, azaz ő lett az Egyesült Államok legjobb bluesgitárosa. A versenyre abban az évben 17 országból több mint 250 előadó és zenekar nevezett be.

Szűcs Gábor 17 éves korában kezdett gitározni, különböző magyar formációkban játszott, majd az USA-ba költözött. Teaser című második albumát a kultikus Mojo Magazine a Best Blues Album 2012 kategóriában a legjobb tíz közé sorolta. Mostanában a soul, a funk és a rock házasításával kísérletezik, új albumát pop-rock kategóriában jelölték az idei Fonogram díjra. A somorjai koncert 20 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?