Magukat ajánlották

Kassa |

<p>A mulatság jegyében zajlott a Színházak éjszakája egynapos rendezvénysorozat a kassai Thália Színházban, mely egyben lezárása volt a VIII. Thália Színházi Fesztiválnak.</p>

„Egy egész éjszakánk van a játékra” volt az idei Színházak éjszakája mottója. A rendezvénysorozathoz, mely november 19-én, szombaton és vasárnap hajnalban zajlott, 9 város 31 színháza csatlakozott, köztük Európa legészakibb magyar teátruma is, a kassai Thália Színház. A Gyermek Mulatság címet viselő program délután 14 órakor kezdődött a Márai Stúdióban, ami tulajdonképpen játszóházat jelentett a legkisebbek számára. Ezt követte a Délutáni Mulatság, mely a budapesti Bárka Színház nagy sikerű Slawomir Mrozek, Mulatság című előadásával kezdődött Szikszai Rémusz, Mucsi Zoltán és Scherer Péter szereplésével. Az előadást csaknem 25 ezer ember látta már. Ugyancsak délután volt az alkotókkal folytatott beszélgetés, a P’Andiciel formáció divatbemutatója és a szlovákiai színházak üdvözlete élő kapcsolásban.

Este 19 órakor ismét a Bérczes László által rendezett Mrozek-féle Mulatságot mutatták be, melynek végén a Thália társulata és látványosabbnál látványosabb, illetve ötletesebbnél ötletesebb kosztümökbe öltözött színészek lepték el a színpadot. Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket, és mindenkit meghívott az éjszakai mulatságra, ami azt jelentette, hogy lampionokkal átvonultak az Állami Színházba, majd a Kassai Bábszínházba. Mindhárom teátrumban forralt borral kínálta a nézőket a három igazgató. A mulatság hajnalig folytatódott a Márai Stúdióban, ahol a Magyarpalatkai banda és Mišo Noga zenekara gondoskodott a hangulatról.

„Azonfelül, hogy ez egy olyan akció, amikor megmutathatjuk magunkat kifelé, egyben mi is megünnepelhetjük azt, hogy dolgozunk és azt, hogy vagyunk. Fontos az is, hogy tartsuk a kapcsolatot. Jelenleg három fiatal igazgató van Kassán. Peter Himič, az Állami Színház igazgatója alig múlt 40 éves, míg a Kassai Bábszínház igazgatója, Pavol Hrehorčák és jómagam is harmincas éveinkben járunk, így könnyen megtaláltuk a közös hangot. Az egész akciósorozatot a Bárka Színház Mulatság című előadása alapozta meg nálunk, és erre építettük rá a többi mulatságot, amiben nagy segítséget nyújtott Lakatos Róbert zenei vezető, aki a mulatság zeneiségét határozta meg. Általa tudtuk elhívni a méltán világhírű Magyarpalatkai bandát. Az utolsó fordulónál, talán a hideg miatt, már kevesebben voltak, de amikor elindultunk az Állami Színházhoz, talán százan is lehettünk. Ott is sokan vártak minket, akárcsak a Bábszínházban, ráadásul mire megérkeztünk a Márai Stúdióba, már itt is telt ház volt, ami hajnalig meg is maradt. Azt hiszem, ez eléggé bizonyítja, hogy sikeres volt a rendezvénysorozat” – értékelte lapunknak a Színházak éjszakáját Czajlik József színigazgató.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?