Maffiózónak csap fel Johnny Depp

Los Angeles |

<p>Maffiózónak csap fel Johnny Depp következő filmjében: az amerikai filmsztár a bostoni alvilág egykori rettegett vezérét, James (Whitey) Bulgert fogja alakítani a Black Mass című alkotásban.</p>

A producerek bejelentése szerint a filmet Barry Levinson rendezi, és a forgatókönyv írásának májusban vágnak neki.

    A tizenkilenc gyilkossággal és más súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Bulgert a kaliforniai Santa Monicában fogták el több mint tizenhat évi hiábavaló keresés után. Egyike volt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által leginkább körözött tíz bűnözőnek. Azután akadtak a nyomára, hogy az FBI a nyilvánossághoz fordult: a televízióban és a Twitter mikroblogoldalon közzétette a bűnöző élettársa, Catherine Elisabeth Greig fotóit. A szövetségi hatóságok az akkor nyolcvanegy éves gengszterért 2 millió dolláros jutalmat ígértek a nyomravezetőnek, a barátnő megtalálásáért pedig 100 ezer dolláros díjat tűztek ki.     A bűnözőt bankrablások miatt először 1956-ban ítélték el. Húsz évet kapott, amiből kilencet le is töltött, ebből hármat a hírhedt Alcatraz börtönszigeten. A börtönévek után visszatért Bostonba, ahol saját bandát alapított, majd a 70-es évek közepétől az FBI besúgója lett. A 80-as évekre azonban már jobban rettegtek tőle Bostonban, mint John Gottitól, a Gambino család főnökétől New Yorkban. 1994 decemberében tűnt el, miután a tartótisztje, John Conolly megsúgta neki, hogy vádat akarnak emelni ellene.     Élete már több film forgatókönyvíróját "megihlette", egyebek között Martin Scorsese A Tégla (The Departed) című 2006-os remekművét, amelyben Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson és Matt Damon játszotta a főszerepet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?