Madonna remixalbuma

Húsz esztendeje jelent meg az első nagylemeze. A két évtized során mindent elért, amit a popzenében lehet, talán még egy kicsivel többet is. Egyénisége, stílusa mára már védjegy, sokak számára példakép, sokakból pedig ellenszenvet vált ki. De ettől sztár a sztár. Mindig mindent tudatosan csinál. Tudja, mikor kell váltania, botrányt kavarni maga körül, hogy a középpontban legyen. Most egy harmincperces EP-vel jelentkezett. Váratlanul, de nem véletlenül.

Az American Life című album a vártnál rosszabbul fogy, így itt az idő, hogy az eddigi társadalomkritikus hangvételű kislemezdalok, a címadó és a Hollywood után a jól bevált szerelmes felvételek mentsék, ami menthető. Hiszen a mérsékelt siker ellenére a lemez reklámkampánya folytatódik. Amerikában a második kislemezdal a Nothing Fails lesz (ott a Hollywood nem jelent meg), míg Európában a Love Profusion címűt másolják ki maxira. Ám ezeket megelőzte a félórás EP, a Remixed & Revisited az említett számok túlnyomórészt rockos remixeivel, valamint helyet kapott rajta az MTV Video Music Awards-on a Britney Spears, Christina Aguilera és Missy Elliott társaságában előadott Like A Virgin című sláger, továbbá egy kiadatlan 1994-es dal.

A Nothing Fails és a Love Profusion seregnyi mixe közül az EP-re a rockosabbak kerültek az amúgy inkább hip-house-os Jason Nevinstől valamint Ray Carolltól (Headcleanr). Szintén Headcleanr Rock Mix változatban hallhatjuk az American Life-ot, kemény gitárokkal. A Nobody Knows Me-t elektrós verzióban kapjuk meg (Mount Sims Old School Mix), míg a Hollywoodot régi Madonna-slágerrel összedolgozva: a Like A Virgin részen Britney Spears és Christina Aguilera osztozott, a Hollywood végén pedig a nyelves csókokból kimaradt Missy Elliott hallatja magát, ahogyan az ő rapjét élvezhetjük a popkirálynő mellett a GAP-reklámba került Into The Hollywood Groove című dalban is. A múlt kísért az EP záródalában: a Dallas Austin dalszerző-producerrel közösen írt Your Honesty az 1994-es Bedtime Stories című albumhoz készült, de arról végül lemaradt, és egészen mostanáig a fiókban várakozott. Szerelmes dal, tipikus kilencvenes évek eleji ritmusalapokkal és franciául suttogott prózai betéttel.

A Remixed & Revisited a lemezlovasoknak és a fanatikus Madonna-rajongóknak készült, az átlag lemezvásárlóhoz bizonyára nem jut el, így a kasszasiker elmarad. Az énekesnő az EP-vel nem kerül vissza a zenei élvonalba, tudja ezt ő is. Nem ezért jelentette meg! Tisztában van azzal, mennyire fontos, hogy a lemezlovasok ne feledkezzenek meg róla, a remixek a szórakozóhelyek kedvencei lehetnek, aminek köszönhetően a fiatalság felfedezheti az American Life-ot, és ezáltal javulhatnak a lemez eddigi eladási mutatói. Ki van ez találva!

Vasárnap a Randevú újdonságokat bemutató és slágerlistákat figyelő összeállításában, a fél tizenkettőkor induló Pop-mixben három felvétel is elhangzik majd a cédéről. (péjé, music, est)

Randevú – Pátria Rádió

december 14., 10:05 – 14:00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?