Macklemore és Ryan Lewis rekordja

ÖSSZEFOGLALÓAz amerikai hiphopelőadók többségének a környékünkön nincs számottevő rajongótábora, mivel a tipikus amerikai rapzene mifelénk ritkán talál megértő fülekre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az amerikai hiphopelőadók többségének a környékünkön nincs számottevő rajongótábora, mivel a tipikus amerikai rapzene mifelénk ritkán talál megértő fülekre. Macklemore és Ryan Lewis azonban kilépett az amerikai rapzene kereteiből, és nemcsak odahaza, hanem világszerte is hódít.

A rapper és a producer máris beírta magát az amerikai zene történelemkönyvébe. Ez az első duó, amely bemutatkozó dala után a második szerzeménnyel is felért a a Billboard magazin Hot 100 rangsorának csúcsára.

Ez a hőstett legutóbb Lady Gagának sikerült – a New York-i énekesnő 2009-ben a Colby O’Donisszal készült Just Dance című dallal három, majd a Poker Face-szel egy hétig uralta a mezőnyt. Macklemore és Ryan Lewis első slágere, a Wanz közreműködésével készült Thrift Shop megszakítással hat hétig vezetett, a második, a Ray Daltonnal készült Can’t Hold Us pedig a jövő héten már a harmadik hetét tölti a legmagasabb pozícióban. Kontinensünkön is sláger lett mindkét szerzemény.

A harmincadik életévében járó Macklemore (polgári nevén Ben Haggerty) Ryan Lewisszal készítteti zenei alapjait. A legtöbb esetben komoly témákat feszegető – például a kábítószerről vagy a homoszexualitás elfogadtatásáról szóló – szövegeit saját maga írja. A duó tavaly októberben megjelent The Heist című nagylemezéből az Amerikai Egyesült Államokban eddig 610 ezer példányt vettek meg. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?