Ma már a versenyzőké a főszerep Rimaszombatban

IBOS EMESERimaszombat. Tegnap megkezdődött Rimaszombatban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők és Lírai Színpadok Országos Versenye, az idei a rendezvény 23. évfolyama.

IBOS EMESE

Rimaszombat. Tegnap megkezdődött Rimaszombatban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők és Lírai Színpadok Országos Versenye, az idei a rendezvény 23. évfolyama. A versfesztivál kiállításmegnyitóval, koszorúzással és ünnepi műsorral indult.

Tegnap folyamatosan érkeztek a versenyzők és kísérőik a városba, a szervezők közel négyszáz vendéget vártak az országos döntőre. A program a Motolla Kézművesműhely és Szegi Ilona alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitójával indult. Szegi Ilona húsz éve vezeti a Dunamocsi Vadvirág folklóregyüttest, öt éve foglalkozik gombképek készítésével, már több mint 100 ilyen alkotása van. A füleki Motolla Kézművesműhely a négy évszak hagyományos kézművestermékeiből állított össze kis ízelítőt.

A nyitó nap második programpontja Tompa Mihály szobrának megkoszorúzása volt. Ezt követően a Harkácsi Pimpó Bábcsoport, erdélyi és vajdasági versmondók, valamint a Gitáros-sokk, azaz Páko Mária és tanítványainak műsorát nézhették meg az érdeklődők. Ők Pósa Lajos néhány művét dolgozták fel a gömöri költő halálának 100. évfordulója alkalmából. A szervezők a tavalyi évhez képest elsősorban gyerekeknek szánt kísérőprogramokkal készültek. „Több szervezet és csoport is felajánlotta a kézműves-foglalkozások vezetését. Az előző évi visszajelzések alapján a kísérő pedagógusok hiányolták a gyerekprogramokat, ezért idén elsősorban a gyerekeknek szeretnénk kedvezni a bábelőadásokkal és Korpás Éva műsorával” – mondta el Tóth Csilla, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának elnöke.

Ma már egész nap a szavalóké és a prózamondóké a főszerep: az I–VI. kategória előadói reggel nyolctól, a lírai színpadok délután kettőtől lépnek színpadra. Szakmai értékelést holnap tart a zsűri.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?