Lendületben A passió

A kasszasikert tekintve a második hétvégén is listavezető volt az észak-amerikai mozikban Mel Gibson ausztrál színész és rendező Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató A passió című filmje. Az amerikai bevételi listán ismét az élen végzett.

A Jézus utolsó 12 óráját bemutató A passiónál eddig csak két filmnek – a Pókembernek és A Gyűrűk Ura – A király visszatérnek – sikerült gyorsabban eljutnia a 200 millióig: az előbbi kilenc nap alatt, az utóbbi tizenegy nap alatt produkált ennyit. A passió összbevétele vasárnap estig 212 millió dollár, de Mel Gibson 30 millió dollárból forgatott rendezése (+15 millió dollár marketingköltség) az előrejelzések szerint világszerte akár 650 millió dollárt is hozhat. Az Exhibitor Relations cég becslései szerint a film péntektől vasárnapig újabb 51,3 millió dollár nyereséget produkált. A bevétel 39 százalékkal maradt el az egy héttel korábbi eredménytől. Szakértők szerint a nagy filmek a második hétvégén általában az egy héttel korábbi bevétel felét hozzák. A hétvégén az amerikai mozikban a második helyezett a Starsky és Hutch – amely a 70-es évek népszerű tévésorozata alapján, Ben Stiller és Owen Wilson főszereplésével készült –, a harmadik helyezett a Hidalgo; a Szaúd-Arábiában játszódó kalandfilm valószínűleg jó pár milliót köszönhet annak, hogy főszereplője A Gyűrűk Ura-filmek egyik sztárja, Viggo Mortensen. A negyedik helyen az 50 első randi található, az ötödik pedig a Twisted című thriller.

A hatodik a tizenéves lányoknak szóló Confessions of a Teenage Drama Queen, míg a hetedik helyen – a múlt hétvégi tizenegyedik helyről visszaugrott – A Gyűrűk Ura – A király visszatér található.

Nyolcadik az elsősorban szintén tiniknek szánt Dirty Dancing: Havana Nights, kilencedik a Miracle, a Top 10-et pedig a Monster zárja. (MTI, cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?