Larry King „újraélesztése”

<p>Az orosz állami költségvetésből finanszírozott RT hírtelevízió angol nyelvű csatornáján indít júniustól műsort Larry King – közölte a négy nyelven, köztük angolul sugárzó orosz tévétársaság. Az új műsor Politics with Larry King címmel debütál.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

A korábban Russia Today néven ismert társaság átveszi a Hulu nevű internetes portálon és előfizetős kábelcsatornán tavaly júliusban indított Larry King Now című show-t. King műsorait, amelyben a tervek szerint vezető politikacsinálók szólalnak majd meg, Los Angelesben és Washingtonban fogják felvenni. A veterán televíziós 2010-ben távozott a CNN-től, ahol 25 éven át volt a Larry King Live című műsor házigazdája. Ezután Carlos Slim mexikói telekommunikációs mágnással együtt megalapította az Ora.TV produkciós céget, és elindította műsorát a Hulun.

Az orosz, angol, spanyol és arab nyelven sugárzó RT 30 műholdon és mintegy 500 kábelszolgáltatón keresztül 550 millió nézőhöz jut el öt kontinens több mint 100 országában. Az Egyesült Államokban, ahol potenciálisan 85 millióan férhetnek hozzá, 2012-ben az RT a második legnagyobb nézettségű külföldi hírtelevízió volt a BBC World News után.

Larry King 2010. december 16-án búcsúzott el a CNN nézőitől. Akkor az egész világ médiatörténeti pillanatról beszélt, és kevesen hitték volna, hogy valaha vezet még valaki beszélgetős műsort pöttyös nyakkendőben és hózentrógerben. Larry King azonban vélhetően nem változtat imidzsén.

A formabontó műsor 1985 júniusában jelentkezett először a CNN-en. Nézettsége folyamatosan emelkedett, de az utolsó három-négy évben évben Kingnél sokkal rámenősebb műsorvezetők (Jon Stewart, Stephen Colbert) jelentek meg a képernyőn, és az egykoron intézménynek számító műsor kezdett kifulladni.

King soha nem tagadta, hogy nem szereti az agresszív kérdezői szerepet, inkább hagyta, hogy interjúalanyai maguktól beszéljenek, és szívesen kérdezett alájuk. Egy Washington Postnak adott interjúban korábban azt nyilatkozta, hogy nem szokott túl sokat készülni az interjúkra, és műsorát soha nem tartotta belemenős talkshow-nak, inkább szórakoztató hírműsornak.

Egymondatos kérdésekkel dolgozott, melyek közé néha azért becsempészett kínosabbakat is. Kritikusai szerint az utolsó években egyre jobban látszott rajta, hogy nem készül fel rendesen az interjúkra, és az is, hogy már nem igazán érdekli sem a politika, sem a celebvilág.

Pályafutása során King nem egyszer keveredett botrányba, 1990-ben a Miss USA szépségverseny egyik résztvevőjét egy tévéműsorban ocsmánynak nevezte, 1997-ben pedig 34 hollywoodi sztárral együtt ő is aláírta azt a levelet, amelyben elítélték Helmut Kohl német kancellár szcientológusok ellen folytatott kereszteshadjáratát. Magánélete sem volt fáklyásmenet, nyolc alkalommal állt az oltár előtt hét különböző nővel.

2011. szeptemberében az akkor hetvennyolc éves Larry King egy hazai tévécsatorna meghívására Pozsonyba is eljutott, ahol hetet-havat összehordott. Azt még megbocsájtotta neki a sajtó, hogy nem emlékezett Mikuláš Dzurindára, akivel tíz évvel korábban találkozott, azt viszont már nehezen nyelték le az újságírók, hogy King a Balkán országai közé sorolta Szlovákiát, azaz fogalma sem volt róla, hol is jár tulajdonképpen. Aztán szlováknak titulálta Jaromír Jágr cseh hokistát és Václav Havelt, a sajtótájékoztató végén pedig azzal tette fel az i-re a pontot, hogy elmesélte egy fiatal kori baklövését, amikor kezdő riporterként egy katolikus pappal készített interjút, és megkérdezte tőle, hány gyereke van. (CNN,MTI,juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?