Koszorús kórusok

Galánta/Deáki. A hét végén megtartott XII. Kodály Napok keretében két galántai, Kodály Zoltán nevét viselo iskola is gazdagabb lett egy-egy Kodályhoz fuzodo látnivalóval.

Galánta/Deáki. A hét végén megtartott XII. Kodály Napok keretében két galántai, Kodály Zoltán nevét viselo iskola is gazdagabb lett egy-egy Kodályhoz fuzodo látnivalóval. Pénteken a Kodály Zoltán Magyar Tanítási Nyelvu Alapiskola elocsarnokában felavatták Kodály Zoltánné Péczely Sarolta ajándékát, egy Kodály Zoltánt ábrázoló dombormuvet. Ugyancsak pénteken a reneszánsz kastélyban lévo városi galériában megnyitották Varga Gyozo grafikusmuvész kiállítását, amely két részbol áll: az egyik része Háry János-illusztrációkat mutat be, a másik pedig lemezborítókból, díszlet- és plakáttervekbol áll, amelyek Kodályon kívül Bartók, Erkel és más zenei és irodalmi nagyságok muveihez kapcsolódnak. A Kodály Zoltán Magyar Tanítási Nyelvu Gimnáziumban megnyílt a Kodály Zoltán életét és munkásságát bemutató állandó kiállítás. A kórusverseny nyitóhangversenye pénteken este a deáki templomban volt, ahol a Pécsi Mecsek Kórus és Veszprém Város Kórusa adott hangversenyt.

Szombaton húsz felvidéki énekkar részvételével tartották a Szlovákiai Magyar Felnott Énekkarok Országos Minosíto Versenyét, melynek eredményét tegnap délután hirdették ki.

Aranykoszorús minosítést és a szuri dicséretét nyerte: a Nyitrai Konstantin Egyetem Magyar Kórusa, a Galántai Kodály Zoltán Daloskör, a Komáromi Concordia Vegyeskar, a Füleki Férfikar és az Ipolybalogi Szent Korona Kórus.

Aranykoszorús minosítést kapott: a Peredi Noi Kar, a Nagymegyeri Bárdos Lajos Vegyes Kar, az Ipolyság Város Vegyes Kara, a Kassai Csermely Kórus, a Pozsonyeperjesi Kis-Duna Vegyes Kar.

Ezüstkoszorús minosítésben részesült: a Zsérei Zoboralja Noi Kar, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet, a Somorjai Híd Vegyes Kar, a Stilla Pectus – Párkány, a Zselízi Franz Schubert Vegyes Kar.

Bronzkoszorús minosítést nyert: a Füleki Noi Kar, a Koloni Zobor Hangja, a Pelsoci Noi Kórus, a Ragyolci Noi Kar, a Tornaljai Vegyes Kar.

A tegnapi záróhangversenyen a Galántai Szent István Király Római Katolikus Templomban a gyori Szimfonikus Zenekar, a Pécsi Mecsek Kórus és Veszprém Város Kórusa Medvezky Ádám vezényletével egyebek mellett Kodály Galántai táncok és Budavári Te Deum címu muvével búcsúztatta a XII. Kodály Napokat.

Galánta városa egyébként a különféle szolgáltatásokon kívül százezer koronával is hozzájárult ahhoz, hogy az ünnepségsorozatot ilyen színvonalasan tudják megrendezni. (gaál)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?