Kincses bolygó

Robert Louis Steven-son foroghat, nem is, inkább pöröghet a sírjában. A Kincses szigetből a huszonegyedik század űrdivatjának megfelelően lett Kincses bolygó, természetesen a Disney-tröszt enyhe szirupos romantikájával és számítógépes effektusaival megfejelve.

Robert Louis Steven-son foroghat, nem is, inkább pöröghet a sírjában. A Kincses szigetből a huszonegyedik század űrdivatjának megfelelően lett Kincses bolygó, természetesen a Disney-tröszt enyhe szirupos romantikájával és számítógépes effektusaival megfejelve. Még jó, hogy a DVD-re rákerült egy nagyon fontos adat, mégpedig az, hogy milyen arányban használtak fel digitális és hagyományos effektusokat. A falábú vén kalóz, Long John Silver például kiborg lett, azaz teleszkópos géplábat és rugós karokat, sőt még ventillátoros agyat is kapott a film készítőitől, akik egyébként Pán Péterről – mármint a Disney-film főszereplőjéről – mintázták meg őt. Az extrák között található rövid werkfilmeket elismeréssel nyugtáztam, bár néha felmerült bennem, miért kell egy filmet ennyire megmagyarázni. Nem vicc, a filmről annyi infót kapunk, hogy a filmet már szinte nem is érdemes megnézni. Jó tanács: tarts sorrendet, először a filmet nézd meg. Nem fogsz csalódni, különleges effektusokban bővelkedik, de egy rajzfilmnél ez sajnos nem számít extrának. Ha még a képnél tartunk, rendkívül látványosra sikerült a DVD intrója. Még egy LCD monitoron át is kitűnő minőségben élvezhettem a fantasztikus űrbigyókat. A korong hanghatásai sem éppen utolsók, kár, hogy a számítógépemen a Dolby 5.1 sávot teljes egészében nem élvezhettem ki.

Megpróbáltam egy kicsit ökörködni ezzel a koronggal, például olyan makrót készítettem, amely másfélszeres sebességre kapcsol, majd hirtelen kimerevíti a képet. Bevallom, elmosódott képet, remegést vártam. Csalódnom kellett. Nem tudom, mennyi időt tölthettek a film átírásával digitális formátumba, de nagyon úgy néz ki, hogy minden egyes képkockát egyesével másoltak át a korongra. Éppen ezért ajánlom, hogy aki meg akarja szerezni ezt a filmet, ne VHS kazettán tegye. Ebben az esetben tényleg megéri DVD-be fektetni, a különbség ugyanis látható. (szge)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?