Kimnowak: tíz év, új lemez, új kiadó

Négy stúdióalbum, számos maxi, egy koncertlemez, egy színházi zenét tartalmazó- és egy válogatáskorong után a Kimnowak zenekar kiadót váltott. Szerződése lejártával új albuma már a Tom-Tom Records égisze alatt jelenik meg a napokban.

Négy stúdióalbum, számos maxi, egy koncertlemez, egy színházi zenét tartalmazó- és egy válogatáskorong után a Kimnowak zenekar kiadót váltott. Szerződése lejártával új albuma már a Tom-Tom Records égisze alatt jelenik meg a napokban. Multinacionális cég után tehát egy független kiadónál folytatja a zenekar, mert úgy érzi, itt több figyelmet kap a lemez.

A pihenő után visszatért Kimnowak két válogatásalbumon is hallható. Az egyik a tavaly, az év végén kiadott Való Világ-cédé, amelyen a Nem lakik itt senki című dal kapott helyet. A másik, a megjelenés előtt álló Hunderground című válogatás, amelyen a magyar progresszív zene élvonala szerepel. Ezen a Kimnowak a Szürreality show című számmal képviselteti magát, amely az új album első klipdala is egyben.

A megjelenés előtt álló A Ház című lemezen tizennégy dal kapott helyet; ezeket egy kivételével Pribil György és Novák Péter írták. A Kimnowak visszatért korábbi koncepciózus lemezkészítési módjához: a felvételek laza tematikai egységet alkotnak. Egy elképzelt ház helyiségeit, tereit járhatja be a hallgató a lemezt hallgatva. Érdekesség, hogy a borítóból egy ház hajtogatható ki.

A Kimnowak a lemezhez kapcsolódóan egy internetes projekt beindítását is tervezi, amely a „házilag” készülő zenék és webes munkák szabad fóruma kíván lenni. A www.ahaz.net honlapon a zenekar ingyen letölthetővé tesz néhány dalt az új lemezről, és egy ajánlatot fogalmaz meg: tegye más is ugyanezt, váljon ez a webes hely a munkák szabad publikációs terepévé! A csapat reményei szerint az ahaz.net a közös alkotás honlapjává válhat; egyik közzétett dalára pedig indításképpen remixversenyt hirdet. A legjobb munkák felkerülnek a következő maxi cédéjére. A trió idei terveiben egy nagy, tízéves születésnapi koncert is szerepel. (z,p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?