Készül a harmadik Potter-film

Miközben az angol anyanyelvű országok apraja-nagyja az ötödik Harry Potter-regényt falja, már javában folynak a harmadik mozifilm munkálatai. A stáb azonban Richard Harris halálával szegényebb lett egy nagyszerű Dumbledore-ral, kinek a helyét a sok találgatás után immár biztosan Michael Gambon veszi át.

Miközben az angol anyanyelvű országok apraja-nagyja az ötödik Harry Potter-regényt falja, már javában folynak a harmadik mozifilm munkálatai. A stáb azonban Richard Harris halálával szegényebb lett egy nagyszerű Dumbledore-ral, kinek a helyét a sok találgatás után immár biztosan Michael Gambon veszi át.

A rendezői varázspálca pedig mégsem az ifjú Potter harmadik kalandja iránt komoly érdeklődést mutató Steven Spielbergnél landolt. A harmadik részt Alfonso Cuaron (Szép remények) készíti, a negyedik részszel kapcsolatban viszont felmerült a pletyka, hogy Chris Columbus visszatér majd a direktori székbe.

A harmadik regény persze új szereplőket is bemutatott, így a stáb új színészekkel is bővült. Sirius Black, Harry keresztapjának figurája Gary Oldmané lett, míg Lupin profeszszort végül mégsem Ewan McGregor, hanem David Thewlis személyesíti meg, Madame Rosmerta szerepét pedig Julie Christie kapta. Bár már a harmadik kötetben is felbukkan Cho Chang, a Hollóhát kviddics-játékosának figurája, aki iránt Harry gyengéd érzelmeket táplál, az ő karaktere azonban majd csak a negyedik filmben jelenik meg a vásznon, s ahogyan David Heyman producer bejelentette, maga a kviddics is kevésbé hangsúlyos szerepet kap a harmadik moziban. Miközben tehát már folyik a forgatás, a negyedik és az ötödik rész tervei is kidolgozás alatt vannak. Mivel azonban a Warner csak az első 4 rész megfilmesítési jogát vette meg egyelőre, még hátra van az egyezkedés. Ezt azonban valószínűleg sem a stúdió, sem J. K. Rowling nem fogja sokáig halasztgatni, mivel minél gyorsabban le akarják forgatni a következő két részt is, amíg a gyerekszereplők ki nem növik a figurákat. A frenetikus sikert látva a gyerek-triumvirátus lecserélése ugyanis igen kockázatos lenne. Mivel pedig a 4. és az 5. rész rendkívül hosszú és cselekményes (734 és 870 oldalasak maguk a regények), elképzelhető, hogy A Gyűrűk urához és a Mátrixhoz hasonlóan kettészelik a történetet, s két-két különálló mozit csinálnak belőlük, melyeket egy éven belül, 2005-ben és 2006-ban mutatnak be.

Előrejelzés: Hát mit is lehet itt jósolgatni? Nemcsak a nyári blockbuster-szezon nyitóeseménye lesz a harmadik Potter-mozi, de valószínűleg a 2004-es év egyik legnagyobb sikere. Reméljük, Cuaron megtalálja az adaptáció szigorú szabályai között is a saját hangját,(Chris Columbus második résszel már jó úton haladt) nem csupán felolvastatja a szereplőkkel a regényt, s talán ahhoz is lesz mersze, hogy gyermekkönyv keretei közül kilépve, hűen visszaadja Rowling írásának egyre félelmetesebben sötétülő sodrát. (vox)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?