Keresik az Úr hangját

Alsósztregova. Csaknem teljesen összeállt az új Nemzeti Színház nyitóelőadásának társulata. Az új teátrum 2002. március tizenötödikén Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményével nyitja meg kapuit.

Alsósztregova. Csaknem teljesen összeállt az új Nemzeti Színház nyitóelőadásának társulata. Az új teátrum 2002. március tizenötödikén Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményével nyitja meg kapuit. Szikora János, az ünnepi előadás rendezője tegnap Alsósztregován, a Madách-kastélyban mutatta be a tragédiára összeállt csapatot, majd a művészek megtartották első olvasópróbájukat is Madách Imre dolgozószobájában, az „oroszlánbarlangban”, azaz a mű megírásának helyszínén.

Szikora János elmondta, hogy az előadásban különböző generációkat, stílusokat, színházi iskolákat képviselő színművészek dolgoznak majd együtt: az Úr hangját még keresik, de az már biztos, hogy Ádámot Szarvas József, Évát Papp Vera, Lucifert Alföldi Róbert alakítja majd, s a további szerepekben is a magyar színházművészet neves alakjait láthatjuk: Bitskey Tibort, Bodrogi Gyulát, Raksányi Gellértet, Hirtling Istvánt, Berek Katit, Székhelyi Józsefet, Básti Julit. Az előadásban több fiatal, határon túli művész is szerepet kapott, így például Szlovákiából Gubík Ági, aki jelenleg a komáromi Jókai Színház társulatának tagja, s ott éppen az Édes Anna címszerepét próbálja.

Az olvasópróba után a művészek virágot helyeztek el Madách Imre Rigele Alajos által tervezett síremlékénél, amely a kastély parkjában található. (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?