Kelly Clarkson kirobbanó sikere

Komoly változások következtek be az amerikai nagylemezlista élén, az első négy pozícióban újdonságok szerepelnek, miközben a kislemezek rangsorának élmezőnyében hetek óta nincs változás.
Az elmúlt héten a várakozásnak megfelelően a Godsmack vetett véget Faceless című albumával a Linkin Park elsőségének.

Komoly változások következtek be az amerikai nagylemezlista élén, az első négy pozícióban újdonságok szerepelnek, miközben a kislemezek rangsorának élmezőnyében hetek óta nincs változás.

Az elmúlt héten a várakozásnak megfelelően a Godsmack vetett véget Faceless című albumával a Linkin Park elsőségének. A nu-metal együttes lemeze, a Meteora a megjelenés után világszerte, így hazájában is azonnal a lemezeladási lista élén landolt. Ám az első hely nem bizonyult hosszú életűnek, a lemez már mindenhol megindult lefelé. Sokak szerint rengeteg rajongó csalódott a Linkin Parkban. Az album ugyanis mindössze harminchat perces, ami korántsem nevezhető egy átlagos hosszúságú anyagnak. Emellett a kritikusok és a rajongók azt is a banda szemére vetették, hogy a Meteora semmi újat nem hozott. A számok akár lehettek volna az előző lemezen, a Hybrid Theory címűn is, mivel a hangzásvilágban szinte semmilyen változás, előrelépés nem tapasztalható.

A héten a Godsmack albuma nagyot zuhant, már csak a tizenharmadik helyen tanyázik. Az Európában szinte még teljesen ismeretlen Kelly Clarkson debütált a lista csúcsán Thankful című első nagylemezével. A fiatal énekesnő nemrég megnyerte az angol Pop Idol című televíziós tehetségkutató verseny amerikai változatát, az American Idolt. Mint ismert, Angliában ezen a versenyen tűnt fel Gareth Gates, Will Young és az egyre népszerűbb Darius. A verseny tengerentúli sikere is mindent elsöprő volt, így a győztes: Kelly máris egyike a legmenőbb énekesnőknek. A műsor után a kiadók elhalmozták jobbnál-jobb ajánlatokkal. Bemutatkozó dala, az A Moment Like This tavaly pillanatok alatt a kislemezlista élére került. Thankful című lemezéből a megjelenés hetében 300 ezer fogyott el. Az énekesnő mögött, a második helyen 50 Cent mixlemeze, a The New Breed nyitott, és a Fleetwood Mac albuma, a Say You Will foglalta el a képzeletbeli dobogó harmadik helyét. A helyezés nem meglepő, ugyan a veterán zenészek évek óta nem jelentkeztek friss dalokkal, de a tengerentúli rajongótáboruk igencsak hűséges hozzájuk. Legutóbb, 2001-ben az egyik tag, Stevie Nicks adott ki egy könnyen felejthető szólólemezt, Trouble In Shangri-La címmel. A nagylemezlista negyedik helyén Darryl Worley albumát találjuk.

A száz dalt rangsoroló kislemez-összesítést hetek óta 50 Cent slágere, az In Da Club vezeti, és az első húszas mezőnyben sincs komolyabb mozgolódás. Mindössze a negyedik helyen nyitott God Bless The U.S.A. című dalt emelhetjük ki, amelynek előadói az említett American Idol döntősei. A Billboard magazin kislemez-listáján ritkán debütál dal ilyen magasan. Sikere is mutatja, hogy a verseny Anglia után a világ legfontosabb zenepiacán is meghódította a közönséget.

(péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?