Julio Iglesias 80 éves lett

dd

A spanyol könnyűzene legismertebb előadója, Julio Iglesias, aki világszerte nők millióit hódította meg hangjával, nyolcvan éves lett.

Sikeres kapusa volt a Real Madrid ifjúsági csapatának, majd 19 éves korában – egy autóbaleset miatt – sportpályafutása hirtelen véget ért. Félig megbénult, és úgy tűnt, hogy nem fog többé lábra állni. Egyik nővérétől gitárt kapott ajándékba, hogy visszatérjen az életkedve. Két év múlva újra tudott járni. Elhatározta, hogy diplomata lesz: jogot tanult a madridi egyetemen, majd Angliába utazott egy nyelvtanfolyamra. Ott fertőződött meg a zenével. 

Barátai bátorítására a hatvanas években londoni kocsmákban lépett fel, 1968-ban megnyert egy könnyűzenei versenyt Benidormban, 1970-ben pedig már ő képviselte Spanyolországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol végül a negyedik helyezést szerezte meg.

A nyolcvanas évekre minden idők legjobban eladható énekese lett, „úttörő volt, előtte nem volt latin szupersztár” – nyilatkozta róla Jose Behar, az EMI lemezcég latin elnöke. 1981-ben jelent meg első angliai sikerdala „Begin the Beguine” címmel.

Énekelt Placido Domingóval, Frank Sinatrával, Diana Ross-szal, Willie Nelsonnal és Stevie Wonderrel is. Pályafutása során több mint 300 millió lemezt adott el, 1988-ban átvehette a legjobb latin előadónak járó Grammy-díjat.

Az 1970-es években találkozott az Hola! magazin újságírójával, Isabel Preyslerrel és mindössze 7 hónappal később összeházasodtak. Három gyermekük született, egyikük, Enrique Iglesias szintén sikeres, Grammy-díjas énekes lett a kilencvenes években.

Julio Iglesias 2001 júniusában megszerezte jogi diplomáját a madridi Complutense Egyetemen és ezzel megtartotta az akkoriban 84 éves apjának tett ígéretét, miszerint befejezi az egyetemet, amit 35 évvel korábban abbahagyott zenei karrierjének érdekében. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?