Jude Law kiakadt legújabb szerepétől

Velence |

<p>Jude Law nagyon megörült, amikor az olasz rendező, Paolo Sorrentino felkérte őt egy közös munkára, ám amikor kiderült, hogy egy konzervatív, láncdohányos, fiktív amerikai pápát kell eljátszania, kissé visszahőkölt.</p>

"Úgy éreztem, mintha egy tonna tégla esett volna rám, hogy egy pápát kell alakítanom, és nem nagyon tudtam, mihez fogjak, hogy súlyt és hitelt adjak a játékomnak. De Paolo folyton arra emlékeztetett, hogy ez a film egy emberről szól, aki történetesen a pápa. És amikor én is ebből a nézőpontból közelítettem, elkezdett összeállni a dolog" - mondta el a brit filmsztár a hétvégén a Velencei Filmfesztiválon.

A The Young Pope (Az ifjú pápa) című televíziós minisorozat első két epizódját versenyen kívül mutatták be a lagúnák városában megrendezett filmmustrán. A sorozat az elárvult Lenny Belardo életét dolgozza fel, akiből a történelem első amerikai származású pápája válik. A szélsőségesen konzervatív egyházfő pedig számos meglepetést okoz a híveknek.

A sorozatot Rómában, Velencében, az Egyesült Államokban, Afrikában és Puerto Ricóban forgatták. A nyolc, egyenként ötven perces epizódból álló, a Vatikán kulisszái között játszódó széria a Sky, az HBO és a Canal televíziók közös produkciójaként született.

Diane Keaton mint apáca

Pápaként töltött első napján XIII. Piusz Cherry Coke Zerót rendel reggelire, megszid egy idős apácát, aki homlokon csókolja, megtiltja, hogy a képmását ajándéktárgyakra nyomják, és azt sem tűri, hogy a hívek rendesen láthassák vagy nyilvánosan fotózzák, még első szentbeszéde alkalmából sem.

Diane Keaton egy apácát alakít a szériában, aki Lennyt az árvaházban felneveli, és később a pápa magántitkára lesz.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245554","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Sorrentino nem tart a Vatikán reakciójától

Sorrentino, A nagy szépség és az Ifjúság rendezője a velencei sajtóértekezleten arról beszélt, hogy a televíziós minisorozat keretei között több lehetősége adódott a szereplők mélyebb ábrázolására, de egyúttal igyekezett filmes elemekkel is gazdagítani a produkciót. Elismerte, hogy a sorozatban ábrázolt pápa szöges ellentéte Ferenc pápának, de mint mondta, szerinte  akár egy ilyen pápa is állhatna egyszer a katolikus egyház élén.

"Lehetséges, hogy egy liberálisabb pápa után egy olyan következik, akinek más elképzelései vannak. Nagy naivitás lenne azt gondolni, hogy az egyház megkezdte hosszú útját a liberalizmus felé" - vélekedett az Oscar-díjas rendező.

Sorrentino hozzáfűzte: nem tart a Vatikán reakciójától, mert ha összességében szemlélik az egész filmet, meg fogják érteni, hogy ez egy olyan művészeti alkotás, amely "az ellentmondásokat és problémákat éppúgy vizsgálja, mint a klérus, a papok és apácák lenyűgöző aspektusait".

A Velencei Filmfesztivál szeptember 10-én fejeződik be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?