Jubilál az örökifjú Mick Jagger

ÖSSZEÁLLÍTÁSMa ünnepli hetvenedik születésnapját Sir Mick Jagger angol rockzenész, a The Rolling Stones énekes-frontembere.A rockvilág egyik legkarizmatikusabb egyénisége 1943-ban született Dartfordban.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Sir Mick Jagger angol rockzenész, a The Rolling Stones énekes-frontembere.

A rockvilág egyik legkarizmatikusabb egyénisége 1943-ban született Dartfordban. Jaggernek a diákéveiben a zene mellett egy másik hobbija is volt, a közgazdaságtan, de egy év után otthagyta a London School of Economic padjait, miután elkezdett zenélni gyerekkori barátjával, Keith Richardsszal. Innen már csak egy lépés volt a legendás The Rolling Stones megalapítása.

A zenekart Muddy Waters Rollin’ Stone című dala után nevezték el. Első fellépése 1962. július 12-én volt. Zenéjében eleinte a Chuck Berryre emlékeztető rock and roll és a Muddy Waterst idéző nyers blueszene keveredett. A The Rolling Stones a hatvanas évek közepére már a jólfésült The Beatles versenytársa volt, és jellegzetes hangzása mellett Jagger „botrányos” színpadi viselkedésének is köszönhette, hogy rakétasebességgel száguldott az örökkévalóság felé. Jaggerre a filmszakma is kivetette hálóját, filmjei közül leginkább a Performance és a Ned Kelly maradt emlékezetes.

Mick Jagger a hatvanadik születésnapja alkalmából lovagi címet kapott II. Erzsébet királynőtől. A The Rolling Stones idén is koncertezik, fellépett a Glastonbury Fesztiválon is. Az örökmozgó és féktelen frontember minden nap sportol, ha koncertezik, futógépen melegít be, amire szüksége is van, hiszen a fellépéseken a zene mellett még ma is több mint húsz kilométernyi „tornamutatvánnyal” kápráztatja el a közönséget. Nőfaló hírében áll, négy anyától hét gyermeke született. (mti, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?