José Carreras nem vállal több operaházi szerepet

London/Madrid |

<p>Csaknem 51 évvel első fellépése után bejelentette visszavonulását az operaházi szerepektől José Carreras világhírű spanyol operaénekes, aki a jövőben csak koncerteket vállal - számolt be pénteki kiadásában a The Times című brit lap.</p>

 A 62 éves tenor saját bevallása szerint fizikailag nem bírná már a színpadi szerepek megerőltetéseit, ezért kizárólag koncertekre korlátozza fellépéseit.
    "Amennyiben a repertoár megfelel az igényeimnek, nem jelent gondot a fellépés" - mondta Carreras, aki túlélte a leukémiát. "Az operaházi karrieremnek azonban vége, hacsak nem javulnak a körülmények" - tette hozzá az énekes, aki évente így is mintegy ötven koncertet ad.
    José Carreras számára 1990-ben jött el a nagy nemzetközi áttörés ideje, amikor "a három tenor" legfiatalabb tagjaként csatlakozott honfitársához, Placido Domingóhoz és a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarottihoz. A trió az olaszországi labdarúgó világbajnokság apropóján alakult meg.
    "Nem akarok nagyképű lenni, de akkoriban mi voltunk a legnépszerűbb tenorok a világon" - emlékezett vissza a művész. Hasonló zenei jelenségként Carreras a német Jonas Kaufmannt és a perui Juan Diego Flórezt látja lehetséges utódként. "Persze nekik is akarniuk kell, és még az összhangnak is meg kell lennie" - tette hozzá.
    A spanyol énekes 1958-ban, 11 évesen szülővárosában, Barcelonában állt először színpadon, a Liceu Opera Pedro mester bábszínháza című előadásának egyik gyerekszereplőjeként hívta fel magára a figyelmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?